Nya skor!

Klickade hem dom här igår och det kommer nog bli mina nya älsklingar! Hoppas jag får dom innan jag sticker till göteborg på fredag, men det borde jag få :) Jag älskar ju sneakers och det här var typiska "Alex skor". Fick dom för 499 + 49 i frakt istället för ordinarie pris på 900 kronor. :)

Nu blir det körslaget!

Puss och kram!


Favoritlåtar just nu

Jill Johnson - top of the world



Lady Gaga - Poker face



Ola - feelgood (går inte och tröttna på!)


Lördag!

Hej hej!

Hoppas alla har en skön helg :) Det har iaf jag. Blev relativt sent inatt, jag och Andreas kollade på två arkiv X avsnitt,mysigt :D Blev dock väckt av grannarna ovanför, fattar inte vad dom håller på med, men väsnas kan dom.
Har väl inte gjort så mycket än, tittat på arkiv x och ätit frukost bara. Nu blir det en promenad på ca en halvtimme då vi ska gå förbi affären och inhandla lite till tacopajen ikväll, blir även en liten portion chokladpudding till efterrätt ;) Har räknat in den i mina kalorier för idag, så jag syndar faktiskt inte! :D
Har skaplig träningsvärk i ryggen idag, körde ju lite styrka igår på aerobicsen, men det är så skönt och känna att man lever! På måndag är det dans som gäller igen, ska bli roligt :D

Nej,nu ska jag tjata på Andreas om att vi ska gå strax.

Puss och kram!

Det rullar ju på

När jag kom till friskis och svettis så var det inte alls basgympa som jag trodde, utan det var ett aerobicspass på 45 minuter. Det var riktigt roligt, även om det var svårt att hänga med i svängarna ibland faktiskt! Men men, det löser sig väl när man har varit på det några gånger. Sen tog jag bussen hem, tog en kort promenad med Andreas och lagade mat, en liten portion korv och strips och en stor tallrik med sallad, mums! Sen har jag inte gjort så mycket mer känns det som, tittat på tv, pluggat lite och ätit kvällsmat, en bit lövbiff och en massa sallad och en liten klick beasås ;)
Nu kollar jag på lets dance och jag vet inte vem jag hejar på :O Jag gillar typ alla, utom Kitty, för hon är dryg.. Jag höll dock på att skratta ihjäl mig när David skulle slå Magnus i magen, det var min humor det! hahaha

Hittade precis DRÖMLÄGENHETEN på kopparstaden och nu MENAR jag drömlägenheten. En tvåa på 60 kvadrat, typ 400 meter från stan, med en hyra på 3500 :O den lägenheten vi var och kollade på igår var en tvåa på 64 kvadrat 2 kilometer från stan med hyra på 4900. Tänk om vi skulle kunna få den andra och sänka vår boendekostnad med 1400 kronor, det är sjuuukt mycket pengar! Det var två stora klädkamrar på den lägenheten också, då kan vi ta en varsin, vore så härligt! Åh, jag vill ha den! Men mest vill jag nu att Andreas ska ringa så jag kan berätta den härliga nyheten ;) Hahaha! Är inte ens säkert att vi har någon chans på den, men drömma är aldrig olagligt.. ;)



Nackdelen är väl att balkongen är vid sovrummet, men vad fan, jag vill ha den ändå! :)

Fredag!

Godmorgon, eller är det förmiddag? Haha, skitsamma, hoppas ni mår bra iaf :)
Jag har precis ätit frukost, havgregrynsgröt med mjölk och russin, en kiwi och ett halvt glas med vanilj/päron yoghurt, riktigt mums :) Nu laddar jag för att åka till friskis och svettis, ska ta bussen som går 10:45, så jag är i stan 11:15, passet börjat 12, men jag vågar inte ta bussen som går senare, för då kanske jag inte hinner. Jag får sätta mig och plugga lite när jag kommer fram till gymmet så jag får någonting gjort iaf :)
Sen ska jag hem och laga mat och plugga lite till, det är väl ungefär planerna för idag. Ikväll är det ju let's dance som jag lätt ska se, tradtion på fredagskvällar ju ;)

nej,nu måste jag byta om så jag hinner, ha en bra dag :)

puss och kram!

Hur gör vi?

Idag var vi och kollade på lägenheten. Den verkade jättebra och allt, men hinner vi flytta nu? 1:a mars är det inflyttning isåfall och det är massor och göra innan + att det är väldigt drygt att flytta mitt i vintern. Samtidigt så vill jag komma närmare stan, så jag lättare kan ta mig till friskis och svettis när jag känner för det och så.
Jag tror nog att vi tar den faktiskt, för jag orkar inte bo här ute längre, det är ganska så tråkigt faktiskt och nu när jag ska komma igång med och träna ofta så kan det vara riktigt skönt att bo inne i stan.

På tal om träning, ni som vill kan skriva något peppande till mig så lägger jag in det på min sida på www.viktklubb.se så jag kan läsa det när motivationen börjar dala och så.

Imorgon ska jag till friskis och svettis till klockan 12 och köra 45 minuter basgympa. Ser framemot det faktiskt, ska bli skönt att få svettas en del. Har ganska så låg kalorinivå jag får äta nu, så det gäller att röra på sig så man får äta lite extra ibland ;)

Nu blir det nog arkiv X och sen sova, lär ju ladda för imorn ;)

Puss och kram!

Beslutsångest..

Jag vet inte om jag vill börja på raggan ändå.. Alltså, det verkar roligt och så, men jag känner mig alldeles för feg att gå dit själv och så. Tror jag kör järnet på friskis och svettis istället, så imorgon vid lunch går jag på Bas gympa istället, lika bra att utnyttja terminskortet så bra det går liksom :)
Så idag blir det lägenhetsvisning runt 18, men innan det ska vi förbi skolan och låna lite böcker, ska även kolla om några böcker finns på biblioteket på stan :)

Hoppas ni har en bra torsdag iaf :)

Puss och kram!

Torsdag

Hej hej!

Hoppas alla har en trevlig torsdag :) Idag ska jag mest ta det lugnt, plugga lite grann och vid 17 ska jag och dansa ragga. Efter det ska vi och titta på den nya lägenheten, så vi får hoppas att den är bra, då är det bara och börja med allting som ska göras när man ska flytta :)
Just nu sitter jag och tittar på förhäxad, är redan inne på 4:e säsongen,oops ;) hahaha

Puss och kram!


Dansen var hur kul som helst!

Jaa,det var verkligen jätteroligt! Så skönt att få köra slut på sig, var ju jättelängesen jag tränade, men nu jäklar är det här mina nya vanor.
Känner mig såhär skönt trött i kroppen nu, det är hääärligt!

Nu blir det sängen och nåt arkiv X avsnitt, hörs imorgon bitti :)

Puss och kram!

On my way

Ska bara byta om och sen ska jag ta bussen in till stan. Det är rätt segt och bo här, eftersom jag måste åka en timme innan dansen börjar. Längtar tills vi bor inne i stan så jag kan cykla till friskis och svettis, kommer vara så härligt. Eftersom jag kommer från en liten stad så är jag van med att man tar cykeln vart man än ska, i "större" städer så kan man ta bussen. I Fagersta går inte ens någon buss förbi där mina föräldrar bror, ni hör ju ;) haha
Just nu känner jag mig bara äckligt trött, typ som att jag skulle kunna somna på en gång. Men jag SKA och dansa, så är det bara. Blir nog bara den här veckan vi dansar på en onsdag, nästa vecka blir det nog måndag, var bättre tid då, 19:30 istället för 20:15 liksom.

Nej, dags att byta om. Undrar vad jag ska ha på mig? :O haha

Puss och kram!

Hemma igen

Andreas skjussade mig till skolan, det var riktigt skönt att slippa åka buss :) I skolan så diskuterade vi Othello, Medea, Faidra och två filmer: Kill Bill 2 och Thelma och Louise. Det var mycket trevligt :D Visade sig även att en till tjej är helt galen i melodifestivalen så vi fann varandra direkt ;) Haha. Vi blev till och med erbjudna att få jobba som funktionärer i Leksand när melodifestivalen går av stapeln där, en annan tjej i våran grupp har en gammal chef som jobbar där så hon skulle försöka fixa det :D Vore ju riktigt roligt faktiskt :D
Sen gick jag till skolan och åt lunch med Sofia, blev en nachotallrik, riktigt mums! :D Vi pratade en del, riktigt mysigt! Sen traskade jag tillbaka till skolan där vi hade seminarium till 15. Intressant faktiskt. Sen kom Andreas och hämtade mig och då åkte vi in på affären och köpte lite honungsmelon som jag tänkte äta efter träningen ikväll :)
Har hunnit med och äta middag, spagetti och köttfärsås, ett glas mjölk och en sallad, mums!

Nu ska jag bara ta det lugnt tills jag ska med bussen som går 19:15 och så blir det dans från 20:15 och sen hem. Får se om jag hinner duscha ikväll, är kanske hemma runt tjugo i tio och vi har fått klagomål på att  vi duschar efter 22, så nu vågar jag inte göra det längre.. Kul att gå och lägga sig svettig? NEJ! och jag känner mig inte bekväm nog för att duscha med andra människor heller, på grund av hur jag ser ut och att det är "fel tid i månaden" så att säga :P

Hoppas ni har haft en bra onsdag! :D

Puss och kram!

Aftonbladet viktklubb

Igår kväll jag gick med i aftonbladet viktklubb. Nu har jag verkligen bestämt mig, jag vill kunna känna mig bekväm i mina kläder och när jag går in i provrum, men framförallt så vill jag må bättre.

Jag ska kunna gå ner ca 1 kilo i veckan om jag följer deras sätt och detkommer jag göra, för nu vill jag verkligen! Om allt gåt som det ska så ska jag ha nått mitt mål till den 16:e juni, på syrrans födelsedag också allt ;)
Nej, men seriöst, jag är trött på det här nu. Att behöva stå framför spegeln och känna sig tjock och äcklig. Därför tar jag tag i det nu, har ju gymkort på friskis och svettis också, så det ska bli en hel del träning.

Jag SKA klara det, men jag vet att jag även kommer behöva peptalk när allting bara känns jobbigt, då får ni hjälpa mig!

Nu ska jag äta frukost, hårdmackor med kokt ägg, kaviar och lite vanilj/päron yoghurt innan jag åker till skolan. Går 10:30 - 15 idag, med lunch mellan 12-13. Då ska jag bege mig till skolans vanliga lokaler, eftersom jag ska vara på mediahuset, där ska jag äta lunch med Sofia som är uppe för att vara i skolan idag, så det ska bli mysigt :)

Puss och kram!


Tisdag

Hej hej!

Jag vaknade redan vid nio idag, av att hemtelefonen ringde. Det visade sig vara ifrån Kopparstaden, vårat bostadsbolag. Vi står först i kön på en lägenhet på kvarnberget, så vi ska och titta på den imorgon :) En tvåa på 64 kvadrat, den verkar riktigt nice :D

Ska plugga lite idag och sen träna lite till ett dansprogram som Andreas har gjort åt mig :)

Igår bokade jag och Pernilla allting för en helg i Göteborg nästa helg :D Vi ska på melodifestivalen och bo på hotell, det ska bli mysigt :D Anledningen till att vi ska dit är att Adam (en av Olas förra dansare) ska dansa för Marie Sernholt och han ville gärna att vi skulle komma, så då gör vi såklart det! :D
Har inte varit i Göteborg så mycket, så det ska bli roligt att utforska en ny stad ;) Riktigt nice hotell ska vi bo på också, det gillar vi ;) Hahahha
Hade tänkt åka buss ner först, men det tar 9 timmar, så jag skippade det xD hahaha, nu kommer det ta 6 timmar istället, men det blir bara två timmar ensam, eftersom jag åker till västerås för att åka med Pernilla därifrån :D

Nu ska jag fortsätta titta på förhäxad!

Puss och kram!

Varför känner man sig helt bortkommen

på ett nytt gym? Jag och Bella var som sagt till friskis idag och inhandlade varsitt kort, så man känner sig tvungen att gå dit ;) haha. Men iaf, vi kunde inte så mycket övningar, men vi cyklade och körde lite ben, sen var jag tvungen och sticka, jag och Andreas skulle veckohandla och så. Men jaa, han som jobbade där var lite halvotrevlig också tycker jag. Jag ska ta med mig Andreas dit på lördag iaf, så får han visa lite övningar jag kan göra och så blir det danspass där på onsdag iaf, där visar dom ju alla övningar innan ;) hahah

Firade med en pizza idag också (jaa,jag vet,inte bra!) men det var sista pizzan på länge nu, blev så glada över att pengarna kom ju ;D Nu har jag precis duschat, pluggade lite innan jag stack till gymmet, så det behöver jag inte göra mera idag. Imorgon ska jag googla lite om olika pjäser vi ska läsa tills på onsdag egentligen, men dom fanns inte på biblioteket och jag vill inte köpa ALLA dessa böcker. Det löser sig på nåt sätt ;) haha

nej,nu ska jag dra, blir nog och kolla lite på sagan om ringen tror jag ;D

Puss och kram!


Måndag

Kunde inte sova inatt heller! Förstår inte vad som är fel. Var trött heeela dagen och kvällen.
Jag och Andreas tittade på Arkiv X till typ 22, då det kändes som jag skulle somna framför tvn så då stängde vi av, men genast blev jag klarvaken och kunde inte sova. Ont i magen hade jag från och till också. Runt tolv slumrade jag väl till en stund, men vaknade runt halv två igen och låg vaken en stund och sen vaknade jag vid tre igen och låg vaken till halv fyra.
Meningen var ju att jag skulle åkt till Svärdsjö och varit på min praktik, men min väckarklocka ringde inte :S
Jag vaknade istället 7:25 med lite panik och skickade ett sms till min handledare som sa att det var okej och att jag kunde komma på torsdag istället, tack för det.

Jag gick och satte mig vid datorn och såg att jag hade fått ett mail från CSN och genast började hjärtat att bulta hårt i bröstet. Datorn segade såklart med inloggningen, men till slut fick jag fram beskedet där det stod att jag kommer få studiemedel den här terminen! Jag blev så glad, gick och slängde mig på Andreas som fortfarande låg i sängen och sov, men han vaknade ganska snabbt och vi jublade tillsammans! 

Sen gjorde jag iordning frukost, två limpmackor med ägg och ett glas vanilj/päron youghurt innan jag kröp ner i sängen igen för att titta lite på förhäxad. Jag råkade visst somna också och vaknade för typ 20 minuter sen. Har även ringt Seco sen jag vaknade och kollat om det blev rätt på lönespecen. jag jobbade nämligen 40 timmar när jag jobbade, men fick bara betalt för 32. Anledningen var att jag jobbade EN dag i januari så den kommer jag få i februari. Haha, det blir ganska lite då, men jag klagar inte, jag är glad att jag har fått jobba liksom.

Nu ska jag styra upp lite plugg, sen blir det lunch och ännu mera plugg, innan det blir storhandling och sen ska jag och Bella göra våran debut på Friskis och Svettis ;) hahaha

Hoppas alla har en trevlig måndag!

Puss och kram! 

Mensvärk..

har legat med en värmekudde sen typ klockan fyra, har så fruktansvärt ont i magen!
Hängde aldrig med på innebandyn,kände mig alldeles för trött och sliten för det.
Har inte gjort så mycket mer idag, tittat på lite förhäxadavsnitt och försökt få min nya mobil att fungera, är massa som krånglar. Alla namn har blivit helt konstiga och bilderna får inte plats och massa annat xD hahaah,men det löser sig väl såsmåningom.

Nu blir det en liten portion korv och pommes strips, mums ;)

Hörs imorgon! Puss och kram

Söndag

En sömnlös natt. Tror jag somnade omkring halv sex imorse. Vid sju gick Andreas upp, då var jag typ mörbultad. Vid tio masade jag mig iaf upp, mamma och pappa skulle komma på besök. Jag kunde ta det riktigt lugnt eftersom dom inte dök upp förns runt två. Då hade jag hunnit plocka undan lite, varit till affären och duschat. Nu har vi precis ätit lasange, det var mums och snart ska vi se VMfinalen i bandy. Sen blir det bil till lugnet där syrran spelar innebandy, smfinal i någon cup :)

Blir tidig kväll sen, jag är så galet trött och så ska jag till Svärdsjö imorgon, ska inte ha några lektioner då, blir nog på torsdag. Ska bli roligt att äntligen få hålla i en lektion, har inte vågat tidigare, men nu känner jag mig redo att göra det.

Hoppas ni har en nice söndag, vi hörs lite senare :D


(titta, jag lyckades skriva ett inlägg utan att det handlade om rockbjörnen)

Puss och kram!

Lycka!



Alla fans träffar Ola efter Rockbjörnen och får en kram. Jag kramar Ola runt 40 sekunder i en vit mössa. Mysig kram det där, han är helt enkelt bäst!

Typ alldeles nyss slog det mig att han verkligen vann en rockbjörn. Ibland är jag lite trög, var nog mest chockad förut, men nu slog det mig och lyckan spred sig verkligen överallt!

You take me high up in the clouds and make me feel like I'm alive.

Gud, jag lever fortfarande på rockbjörnsruset. Det var så härligt att han verkligen fick en rockbjörn, efter alla år av väntan. Jag kommer tjata om det ett tag, för det var såå skönt!

Idag snöar det sönder här, jag som hade planerat en promenad. Om det inte lugnar ner sig så skippar jag faktiskt den, eventuellt går till affären och köper lite grönsaker. Idag ska jag plugga en del, eftersom jag inte hann tidigare i veckan på grund av att mina böcker kom så sent. Sen ska jag städa också, yeah och titta på körslaget, verkligen en intressant dag.

Gud vad skönt jag sov inatt förresten,typ 12 timmar. Så härligt att få ta igen sömnen, samtidigt som det är härligt att ha varit iväg och upplevt en massa grejer och sen bara däcka, det är verkligen såå härligt!

nej,nu ska jag fixa lite frukost tror jag :D

Puss och kram

Jag gillar mig själv



Har blivit utmanad av Madde
De går ut på att beskriva 3 saker som jag tycker om med min kropp!

1. Jag gillar min ögonfärg.
2. Jag gillar att jag inte är så lång.
3. Jag gillar mina tänder.

Utmanar:
Moa
Deniesé
Sofia

Reglerna är enkla!

1. Placera ovanstående banner på din blogg.

2. Lista 3 saker med din kropp som du är särskilt nöjd med.

3. Länka till den du fick utmaningen ifrån...

4. och skicka vidare utmaningen till 3 personer

Jag tror helt seriöst att jag inte har fattat det än!!!

Alltså AAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Ola vann en rockbjörn igår, det är verkligen heeeeeeeeelt sjukt!!!
Efter alla år av kämpan, väntan och besvikelser så kom äntligen den där efterlängtade rockbjörnen, så jääkla härligt.

Nåja,ska berätta om dagen igår.
Satt på tåget i ungefär tre timmar, pluggade ungefär 2 och en halvtimme av den tiden, kändes riktigt skönt att göra något produktivt när jag ändå bara satt där. Framme i sthlm så gick jag och Pernilla vilse direkt 8-) ahaha,vi hade inte skrivit ut någon vägbeskrivning, vi trodde vi skulle klara oss ändå 8-) joo tjena att vi gjorde! Haha, fick ringa både hennes mamma och Andreas och när vi till slut bestämt oss för att ta tunnelbanan en station så hittade vi xD hahaha
Checkade in och dumpade våra grejer på vandrarhemmet innan vi begav oss mot kungsträdgården där vi köpte med oss mat och sen åkte vi till cirkus :D Där träffade vi alla tjejer, riktigt kul, var ju ett bra tag sen :D Vi köade och gick in på scandic några gånger för att gå på toa,där satt Danny och Matte från EMD, haha.
Till slut blev det insläpp och jag vill verkligen ge cred till vakterna där, det blev ingen rusning, utan dem pickade på de som fick gå in, riktigt smart var det. Det blev dock ett till insläpp där inne, och då kunde man ställa sig vid tre dörrar, jag och Pernilla tog den längst till vänster. Sen råkade det bli så att jag kom in först av alla på cirkus xD hahaha,ooops,jag som knappt köat. Fick lite dåligt samvete mot resten, så jag ställde mig inte på den allra bästa platsen precis där podiet går ut, utan jag ställde mig lite på sidan.

Träffade Mickis innan allting började,alltid lika trevligt :D Till slut började det iaf och det var som vanligt lika långdraget som rockbjörnen är. Är aldrig riktigt min typ av artister som uppträder och när Ola inte vann två av sina fyra kategorier så tappade jag nästan hoppet. Jag och Pernilla började snacka om att sticka därifrån (inte för att vi skulle det,men iaf) och till slut kom årets låt kategorin. PÅ tredje plats tror jag Kent var? är inte säker. På andra plats In flames? inte säker på det heller,kan ha varit tvärtom,men skitsamma. När tvåan hade annonserats tittade jag och Pernilla på varann och ba: "shit, kan det vara Ola?" och så hörde man: "OLAAAA - feelgood" och fy fan alltså! Det skriket jag fick fram då, herregud vad jag blev glaaaaaaaaaaad. Sen minns jag inte såå mycket mera,måste ha fått en blackout av någon form, men jag skrek och sjöng så jag höll på att dö iaf och var så fruktansvärt glad och lättad.
När Ola hade tackat alla och gått av scenen så skakade mina ben så jag knappt kunde stå och jag bara gapade för det kändes så jääkla overkligt.
Till slut var galan slut och vi kramades alla Olafans och väntade på att han skulle komma ut. EN vakt och Therese (Olas maneger) fixade så han kom ut och han var jättegullig :D kramade alla och när han kom fram till mig och Pernilla så ba: "taaack alexandra" *hård kram med båda armarna* "taaaack Pernilla" *hård kram med båda armarna* sen skulle vi fota, alla skulle få ett. Han är verkligen världens bästa, stod där och ba: "Har ALLA fått?"
Sen gick han in igen och vi sa hej då till de flesta tjejerna, jag och Pernilla stod dock kvar utanför efterfesten till typ klockan ett, då Ola skulle åka hem. Han kom ut med en korv i handen, så vi ba: "oola,vi ville bara få säga grattis igen" han ba: "Men det är klart" bla bla bla, massa andra saker, han är iaf bäst och kommer alltid att vara det!
Just det,Nanne Grönwall kom ut och jag sa till henne att mamma och pappa verkligen gillade hennes show på berns så jag skulle hälsa dom så jättemycket från henne ;) hahhaa,så mamma och pappa, nu kan ni väl tacka mig ;)

Jag och Pernilla tog en taxi till vandrarhemmet,var såå skönt, för fötterna var helt frysta. Framme vid vandrarhemmet gjorde vi en varsin kopp te och sprang runt i knasbollströjorna och jag i pyjamasbyxor och Pernilla i avklippta byxor som nu var cykelbyxor xD hahaha,vi mötte några människor som tittade lite konstigt på oss,men den får vi bjuda på ;)
Vi låg och pratade ganska länge, vågade inte kolla vad klockan hade hunnit blivit. Vaknade flera gånger under natten sen av människor som stökade ute i hallen. Det gjorde dock inte såå mycket eftersom jag var så glad ändå :D
Klockan 5 ringde klockan och vi var som två zoombies då. Bäddade upp våra grejer och sen åkte vi till centralen där vi skiljdes åt, men vi ses snart, det sa Ola iaf ;) haha. Är såå taggad för typ en krogspelning nu,hoppas det blir någon vääldigt snart (A)
På tåget hem orkade jag inte plugga, så jag lyssnade på Livstid av Liza Marklund itre timmar, slumrade väl till lite emellan, med tanke på hur lite jag har sovit. Andreas hämtade mig vid stationen sen och då åkte vi till Maxi där det inhandlades två vaniljyoghurt med päronsmak och en cola zero.
Har inte gjort så mycket mer idag, ätit frukost,kollat lite på arkiv X och sovit en stund. Tror jag snart ska gå och lägga mig igen, framför ett par förhäxad avsnitt :D

Igår var iaf så jävla bra och att det äntligen var Olas tur, jag kan knappt fatta det :D

Två bilder jag snodde från aftonbladet kommer här:





Every little thing you do
Is everything I want from you.
Can never get enough of you
You make me feelgood!

Den här känslan är fantasisk!

Tack till alla tjejer som var med igår också: Deniese,Yoyyo,Rebecca,Tessan,Jessica,Camilla,Lisa,Stina,Kim och alla andra underbara som jag inte minns nu,men ni är guld och jag är glad att jag har fått lära känna er!!

Rockbjörnen!!!

Japp,idag är det dags för rockbjörnen,ska bli såå kul :D Mitt tåg avgår halv ett ungefär så jag är framme i sthlm typ kvart över tre. Då ska jag och Pernilla till vårat vandrarhem och fixa och dona lite innan vi bär av till Cirkus :D
Är egentligen galet trött nu, men det går säkert över snart. Måste packa lite också, lakan och sånt är ju mycket viktigt.
Åker hem aptidigt imorgon,Pernillas tåg går 5:59 och mitt 6:14, kommer vara måttligt pigg då, men samtidigt är det skönt att komma hem´tidigt :D

Ska plugga en del på tåget också,och in en sväng på biblioteket innan för att låna kung oidipus, hamlet och natten är dagens mor.

Nej,nu ska jag sätta fart med packning och att göra mig iordning, vi hörs imorgon :D

Puss och kram!

Böckerna!

Böckerna hade tydligen kommit till mataffären här, bara att de hade glömt att registrera just mitt paket. Men men,huvudsaken är att jag har fått de nu. Blir att plugga en del på tåget imorgon då, ser nästan framemot det att få låta hjärnan arbeta lite grann.
Tur att jag ringde mamma, det var nämligen hon som sa åt mig att gå iväg till affären och fråga :)

Nu till något annat. I oktober i år fick jag ett extrajobb via Manpower där jag skulle finnas till hands föruthyrning av växeltelefonister. Jag har inte hört något av min kontakt där sen dess, så jag försökte maila henne nyss, dock kom mailet bara tillbaka, alltså finns inte hennes mailadress på manpower längre.
Väldigt tråkigt, då jag gärna skulle jobba lite ibland, men men, man kan inte få allt.

Fick min lönespec. från seco idag också, jobbade där 5 dagar över jul och nyår. 3100 får jag ut efter skatt, det känns skönt att ha lite extrapengar att röra sig med. Nu ska allt bara lösa sig med csn så kommer det att kännas kanon med allting :D

Nu ska jag nog äta,spagetti och köttfärssås. Gjorde iordning den redan vid 2 eftersom Andreas skulle iväg på match till Rättvik, seriefinal blir det, synd att man inte kunde se den, men men.

Imorgon bär det av till sthlm :D Yeeey! Ska försöka åka förbi biblioteket innan och låna några skönlitterära böcker vi ska läsa, kändes onödigt att köpa dem. Böckerna jag fick idag var inte att leka med, en på 700 sidor och en på 500. Ska dock inte läsa dessa pärm till pärm, vilket känns skööönt!

Puss och kram


Promenad

Snacka om skönt det var att röra på sig, jag känner mig pigg och full av energi, så det här ska lätt bli en bra vana!
Sen jag kom hem har jag ätit en god frukost, duschat, diskat, städat i köket och bakat :) Bröden ska snart in i ugnen,får hoppas dom blir bra :)

Böckerna har fortfarande inte rört sig från Örebro, börjar bli måttligt irriterad, vill ha böckerna på tåget imorgon så jag har något att göra, orkar inte släpa med min datorn.

Nu ska jag titta på förhäxad :)

Puss och kram!

Onsdag

Hej och godmorgon!

Jag håller precis på att lägga över en ljudbok till min mobil,Livstid av Liza Marklund och ska snart bege mig ut på en timmes promenad. När jag kommer hem blir det frukost och så hade jag behövt plugga, men dom där jävla böckerna kommer ju aldrig! Enligt kollinumret ligger dom fortfarande i Örebro, vilket dom gjort sen natten mot måndag :S börjar bli riktigt irriterad, behöver ju liksom plugga!

Ska försöka baka idag också, källarfranska, får se hur det går.

Nej,nu börjar det bli dags att gå ut, vi hörs senare idag!

Puss och kram

Nytt beroende

Den nya valio yoghurten med smak av vanilj och päron! Det kan man kalla god yoghurt.
Herregud, alltså,den var riktigt riktigt god, jag drack precis lite grann och var typ i himlen direkt.
Testa den på en gång vettja :D

Nu ska jag återvända till top model med mitt äpple och yoghurten :)

Puss och kram!

Oväder..

Okej,kanske inte riktigt oväder idag, men snöat och blåst gjorde det när jag stod och väntade på bussen till skolan. Den kom typ en kvart sent och när den väl kom så åkte vi väldigt sakta, höll på att sladda i en backe också,lite läskigt.
Kom väldigt sent till hållplatsen kullen, så jag fick älga på för att hinna till Sjukan, alltså där vi skulle vara. Kom dit en minut innan vi började, så jag hann iaf.
Först hade vi intro i typ 5 minuter och sen skulle vi börja diskutera veckans tema. Våran seminarieledare menade alltså att vi skulle ha hunnit läst tre pjäser, sett en film och ett avsnitt ur en serie och läst i handboken om antikens litteratur, på EN DAG! Såklart var det ingen som hade hunnit det, så vi diskuterade ändå så gott det gick och det kändes både bra och intressant, jag är väldigt taggad!
Andreas kom och hämtade mig i skolan och då åkte vi till Ica maxi för att handla. Nu är det fullt i skafferiet,kylskåpet och frysen igen och det är så skönt tycker jag! Gjorde kycklingwok idag, med vitlöks creme-fraiche och thaisås och såklart en tallrik med grönsaker, det var riktigt mums!
Har väl inte hänt så mycket mera faktiskt, kollat lite på både förhäxad och arkiv x, väntar nu på top model :)
Imorgon blir det en morgonpromenad, en vana som ska skapas och bli verklighet typ varje dag, nu har jag verkligen bestämt mig.

Är väldigt sur på posten förresten, enligt kollinumret så har alla böcker jag och Andreas beställt legat i Örebro sen igår natt.. Är vääldigt irriterande, eftersom jag inte kan börja plugga utan dessa. Håller tummarna att de är framme i Falun imorgon, jag är ju trots allt laddad för att läsa och tänkte plugga på tåget ner till sthlm på torsdag, då det är dags för rockbjöööööööööörneeeeeeen :D

Puss och kram!

Första dagen

Japp,idag blir första dagen på litteraturvetenskapen, får se hur det kommer gå. Känner ingen som ska börja läsa det och det är väl både för och nackdelar skulle jag gissa på. Börjar om en timme, så jag ska strax ta bussen in till stan, vi ska vara på mediahuset,lite off från riktiga högskolan,men det får lov att gå ;)

Fick hem ett jättefint set från Bellme idag, en munkjacka och små shorts i rosa som jag beställde förra veckan :D shortsen kommer jag att använda när jag sover och tröjan kommer jag använda ganska ofta. Märket är Sexy of sweden och var tröjan är gaaalet skön! Slänger in en bild sen.


Puss och kram!

Artighet

Är väl inte direkt någon som existerar i min generation. Inte ofta killar(eller tjejer heller för den delen) håller upp dörren när man kommer eller låter någon gå före i busskön.
I onsdags när jag åkte hem ifrån skolan var det några utbytesstundenter som också stod och väntade på bussen. Jag tänkte kliva på sist av alla, eftersom jag kom till bussen ganska sent. En av dessa killar sa då: "after you,please" och log. Är väl inte direkt något man skulle få uppleva av svenska killar, okej, man kan inte dra alla över en kam, men det är så jag tror iaf.

Varför kan man inte vara lite artig för? vad förlorar man på det egentligen? Alla är vi människor, så ett litet leende eller låta någon gå före en i busskön eller vart som helst kan faktiskt förgylla en annan människas dag!

Måndag

Ja,idag är det måndag och det händer inte så mycket faktiskt. Vaknade vid 9, kollade på två förhäxadavsnitt och åt frukost .) Sen diskade jag och plockade undan i köket innan jag skrev matlista inför veckan som kommer.
Väntar på att få smsavisering om böckerna som vi har beställt så man kan börja läsa lite grann. Imorgon börjar jag klockan 13, vilket är sköööönt.
Käkade pizzan som blev över från igår till lunch och den blev asgod, riktigt saftig, muuums!
Nu blir det arkiv X, råkade visst vara uppe till 1 inatt för alla avsnitt avslutades med: "to be continued" och då kan man ju inte lägga ner liksom ;) hahaha

Puss och kram!

PS: taggar för rockbjörnen, vilka ska dit? :D DS

Dålig bloggdag,I know.

Men jag kommer komma igång bättre från och med imorgon då min nya kurs startar :)
Fick tillbaka hemtentan om pedagogiska miljöer och fick en liten komplettering där som jag ska göra imorgon så jag får godkänt på den nån gång liksom. Så fort jag får godkänt på den så är det nog fritt fram med csn hoppas jag ;)
Idag har jag mest tittat på arkiv X, tror det blev 4 avsnitt xD
Gick till affären också,pratade lite med mamma i telefon då. Handlade lite grejer som behövdes, för jag och Andreas gjorde egen pizza idag, det blev riiiktigt gott fast vi glömde tomatpuré 8-)
Sen dess har jag bara kollat på förhäxad och spelat lite Heroes 3, så jääävla kul är det!

Var väl det jag hade och berätta, kommer bli bättre på att blogga i veckan. Mera om studietips, lite om artighet och väluppfostran och lite sånt där hade jag tänkt :)

Puss och kram!

Det blir inte bättre..

Nu känner jag min sämre igen. Ont i huvudet och i halsen, jag som skulle gått ut med Bella ikväll, får lov och ställa in helt enkelt.. Måste bli frisk till måndag bara, då börjar nämligen nya terminen och nya kursen och med det nya vanor och rutiner vilket innebär morgonpromenad, nyttig frukost och en hel del plugg.
Har typ fixat ett riktigt skrivbord till mig nu också, har alltid suttit i soffan med min eller Andreas bärbara dator, men jag känner att jag får så ont i nacken av att luta mig framåt, så jag gjorde lite plats på skänken som vi har i hallen så jag kan sitta där när jag behöver skriva eller kolla på föreläsningar.
Åt frukost för typ en timme sen, fruktsallad blev det ;) haha,så hiiiimla gott!

Ikväll blir jag ensam ett tag då, Andreas har match mot Ungerns landslag och sen ska dom äta middag tillsammans. Jag skulle ju egentligen ut, men det blev inget som sagt, istället ska jag göra tacos och titta på lipstick jungle, missade det i måndags men det går i repris idag så :) Sen självklart körslaget och wallanderfilmen på tv4 plus, hinner säkert med flera förhäxadavsnitt också :)

Btw.. jag är så less på SJ,så fruktansvärt dyrt :O När man vill åka miljövänligt så kostar det en hel del pengar, dåååligt!
Buss är ofta billigare, men tar sån jääkla lång tid istället och är inte lika bekvämt..

nej,nu ska jag nog hoppa ner i sängen och titta på film igen :)

Puss och kram!

Dagens ordspråk

Tänkte börja med det varje dag, har en hel del sånna böcker som jag har fått i mina dar.

Dagens kommer ifrån en bok som heter klokt och den fick jag av min gammelmormor på min 17års dag.

"Vi behöver tid att drömma
tid att minnas
och tid att nå det oändliga.
Helt enkelt tid att vara"

Det är viktigt att minnas, inte bara tänka framåt, minnen skänker faktiskt massvis med glädje.

Ska strax sova :)

Puss och kram!

Lärare ska väl föregå med gott exempel?

Jag blir så fruktansvärt trött på det här. Som ni kanske vet så har jag haft problem med en oklarad kurs sen i våras. Jag har tjatat och tjatat på läraren, men inte fått uppgifter till hemtentan. Dock har jag klarat av ett grupparbete och ett examinerande seminarium, så det känns skönt. Men nu har läraren sagt till mig att jag kanske inte kommer kunna klara av den tentan nu, eftersom jag inte varit med på några seminarium, jag mailade dock henne redan i oktober/november för att eventuellt klara av hemtentan, men då fick jag inget besked om att jag skulle vara med på något seminarium.
Förra torsdagen sa hon att hon skulle maila mig och så skulle vi haft möte i tisdags, det kom aldrig något mail och jag har träffat henne sen dess men hon har inte sagt något om det. Jag vill inte behöva tjata när jag har gjort mitt bästa liksom :S väääldigt frustrerande!

hejhej!

Oj,jag hade visst inte bloggat något idag, fy skäms på mig!
Vaknade vid 10 tiden gjorde jag iaf, satt vid datorn en stund innan Andreas också slog upp ögonen. Då gjorde vi frukost och sen kröp vi ner i sängen igen och kollade på två Arkiv X avsnitt.
Efter det så tog vi tag i att städa hela lägenheten, så nu har vi dammsugit,torkat golven,dammtorkat hyllorna och plockat undan överallt, så nu känns det såå fräscht och skönt här hemma.
Ska strax gå till affären och handla lite inför kvällen och sen är det top model klockan 16.

Börjar känna mig lite friskare nu,så ska försöka vara mera aktiv här.

Puss och kram!

Vill ha!



Behöver väl inte säga så mycket mera.. Åh,den är så härlig med öppen planlösning,give it to me!!

Dålig uppdatering..

Ja,jag har varit dålig på och skrivit de senaste dagarna, men har varit en del i skolan och allmänt haft en del och göra,plus att jag inte känner mig 100% frisk än.
Idag hade jag avslutande seminarium med den språkande människan, kändes väl helt okej, även om min grupp typ sa allt viktigt,men men..
Blev lunch med Sofia sen,en myyycket god nachotallrik :D Trevlig lunch också, du är så bra vännen!!

Nu ska jag slappa lite, kolla på förhäxad och käka vindruvor tror jag ;)

Puss och kram!

It hurts

Nu är jag hemma igen iaf. Vi hade inte alls redovisningen imorse, utan det blev våran tur efter lunch. Redovisningen gick helt okej tycker jag, men jag kände att jag var tvungen att stick hem direkt efter,mitt huvud orkade inte mera.
Bussen hem var seg på grund av huvudvärken..

Jag orkar inte ens skriva mera nu, kanske återkommer, annars får ni stå ut med dålig uppdatering.

Puss och kram

God morgon..

Usch.. Idag känner jag mig inte på topp.. Ont i huvudet, riktigt täppt i näsan och ont i halsen. Tur att min grupp ska redovisa först,funderar faktiskt på att kolla om jag kan åka hem efter vi har gjort våran grej. Måste ju orka seminariet imorgon också så..
Usch, den här dagen känns inte bra..

Hoppas ni är friskare där ute :)

Puss och kram!

Vissa dagar är saknaden extra stor

och idag är en sån dag...



att stå där, längst fram och ha sina bästa vänner på varsin sida, musiken bara dånar och man sjunger så mycket att man tror att man ska svimma eller halsen går sönder, det mina vänner, är livet för MIG.

Hemma igen

Var längesen jag var såhär "länge" i skolan. Kom dit innan tio, åkte därifrån klockan tre. Men nu är allting glasklart inför morgondagens redovisningen, vi är första gruppen, känns skönt att ha det gjort på en gång liksom.
Lånade även lite böcker som jag älskade att läsa när jag var typ 11-12, kände nu när jag ska läsa litteraturvetenskap att det kan vara roligt att uppdatera sig lite.
Tror det blir dags att göra mat snart, jag är sjuuukt hungrig!

Blir dåliga uppdateringar idag, då inspirationen inte är på topp.

Puss och kram

Godmorgon!

Jag är trött idag också, men jag har sovit bättre än på väldigt länge, så det känns iaf bra.
Idag har jag seminarium 10 - 12 med den lekande människan, vi ska prata om etnicitet och religion och sen har jag träff med min grupp för den språkande människan klockan 13. På den där timmes lunchen ska jag leta efter böcker till litteraturvetenskapen,beställde några igår, men inte alla.

måste rusa, är sen!

puss och kram


Krya på sig lite..

Äntligen klar med tvättstugan. Är alltid så himla tråkigt och vara där, men lika skönt när man har ett helt lass med rena kläder som luktar gott :)
Blir kureringskväll ikväll, ska snart hoppa ner i sängen och försöka stanna där resten av tiden, har haft ont i huvudet till och från under dagen och skapligt ont i halsen också.
Ska till skolan imorgon 10 - 12 först, sen grupparbete en stund. Får nog ställa in träningen med Bella, vågar inte direkt chansa!
Nu ska vi kolla på Arkiv X och sen Dagboken och eventuellt disneys Hercules ;) hahaha,den är så jäävla skön!

Nåja,hoppas ni alla har haft en bra måndag! :)

Puss och kram!

Studietips - att läsa texter!

Jag tänkte tipsa om hur man på bästa sätt gör när man ska läsa facklitteratur, för att förstå det väsentliga!

1. Börja med att läsa översiktligt. Försök hitta strukturen i boken. Läs inledningen först och kolla därefter innehållsförteckningen. Det kan även vara bra att kopiera innehållsförteckningen för att ha brevid sig när man läser.
Kolla efter sammanfattningar, vissa böcker har dessa efter varje kapitel, andra har i slutet av boken.

2. Därefter kan du skumläsa. Börja med rubrikerna och mellanrubrikerna, de kan ibland ge dig en helhetsbild av boken, men läs inte allting nogrannt den här gången, utan skumma endast igenom.

3. Studieplaneringen. Du kan börja med att fråga dig själv: "vad är målet med den är kursen/uppgiften?" "vad är viktigt och vad är mindre viktigt?" "Vad kan jag redan?" I och med dessa frågor kan du lättare välja ut vilken del av litteraturen som är viktig att fokusera på.

4.Dag för dag planering. Gör en långtidsplan över när allting ska vara klart, men gör också en dag för dag planering, så du vet vad du ska läsa alla dagar. Bilder, faktarutor, diagrm och liknande har nästan alltid högt läsvärde, hoppa inte över dessa!
Texten som är markerad med fet,kursiv eller understruken r väldigt viktig.
De viktiga i kapitlen är första och sista delen, du kan hoppa över mittendelen nu om du vill.

5. Intensivläsning.  Vissa delar i boken kanske du känner dig helt färdig med, medan andra känns mer obegripliga. Läs då dessa mera nogrannt och ha gärna ett anteckningsblock till hands så du kan sammanfatta vad kapitlet har handlat om. Om det är din egen bok kan du också använda dig av överstrykningspennor när du hittar något som känns intressant och viktigt.

6. Använd post-it-lappar. Välj ut olika färger. Färg ett används till att markera hur långt man ska ha hunnit per dag. Skriv datum och sätt i de olika kapitlen för att markera vart du ska komma. Färg två används till att markera en viktig figur eller förklaring av något som du måste repetera senare. Färg tre sätts för att markera vart du befinner dig, används i bara ett exemplar. Färg fyra kan användas för avsnitt du finner svåra och som du har hoppat över för att återvända till senare.

Dessa tips passar nog bäst till de som pluggar på högskolan, men varför inte testa denna metod redan på gymnasiet, allt för att få in vanan tills man själv börjar med högre studier.

Imorgon kommer tips om hur man ska komma ihåg allt man läser.


tvättstugan.

japp,nu är det dags att kila ner till tvättstugan, har inte tvättat på ganska länge, så det är väldigt välbehövligt!
annars har jag inte gjort så mycket idag, kollat lite på förhäxad, gått till affären en sväng och hämtat ett paket till Andreas och så har vi kollat på en film "svärdet i stenen". Jag verkligen ÄLSKAR disneyfilmer, är någon speciell magi med dessa.
nej, måste kila nu, men pluggtipsen kommer senare :D

Puss och kram

Måndag morgon!

Usch,jag vet inte vad det är med mig och sömn nuförtiden, men svårt och sova har jag. Det är alltid för varmt och fast jag är trött så går det liksom inte bara. Inatt låg jag och lyssnade på radio till och från och runt 2 började natalie på mix megapol ;D då blev jag glad,men eftersom den låten avger sån energi blev det typ ännu svårare och somna då.
Nåväl, nu är jag vaken iaf, och idag har jag inget skolarbete och göra, så jag ska faktiskt göra mig en kopp jordgubbsté (för halsen) och så ska jag krypa ner i sängen en stund till och titta på några förhäxadavsnitt. Det ska bli riktigt mysigt!


Måste försöka bli frisk, eftersom jag och Bella ska till friskis och svettis imorn och fixa gymkort och verkligen komma igång med träningen nu. Dansa på friskis på måndag och onsdag, dansa på dansaifalun på torsdag och gymma på friskis på fredagar blir nog programmet,ska bli rooligt, även om jag är sjukt otränad, men det är nog då det blir lättare att se resultat ;)

Senare kommer jag lägga in lite pluggtips här, så kika in då vettja! :)

Puss och kram!


Good night,sleep tight..

Don't let the bed bugs bite ;) hahaha

nej,men jag ska stänga av datorn nu, kolla på arkiv x i ett par timmar och sen sova ;)


Puss och kram, vi hörs imorgon!

Don't judge a book by it's cover baby.

Japp, jag vet att jag kanske inte är den mest populära människan i den här världen.
Jag är rätt högljudd, jag tar mycket plats och jag är inte rädd för att synas, något som i Sverige inte är helt aceptabelt.
Blondinbella brukar säga att Sverige är ett "mellanmjölksland" och jag håller med henne helt.
Man ska vara tyst, veta sin plats och inte höras eller synas för mycket. Varför egentligen?
Många har svårt för mig för att jag är så pass öppen, men gillar du inte mig, lägg inte energi på det jag gör då?
Att det finns folk som läser min blogg och kollar min bdb enbart för att de irriterar sig på mig är egentligen ganska skrattretande, men samtidigt lite uppskattande, jag gör så stort intryck på deras liv att de måste läsa min blogg och veta vad jag gör och sen försöka trycka ner mig med små kommentarer.
Min pappa har alltid lärt mig att inte slösa energi på sånt som inte ger något och han har så rätt, vill du kommentera anonymt, be my guest, men det kommer inte få mig att sluta skriva här och framförallt, inte sluta träffa Ola, som jag antar är ett av slutmålen med det hela.

Dusch nu, sen arkiv X :)

Puss och kram!

Dagens 11/1 2009

dagens låt: Mr sandman (den där från apoteketreklamen)
dagens klädsel: mjukisbyxor och "jag är en fredagsfräckis" t-shirt
dagens skor: mina vita gympadojjor
dagens frisyr: otvättat och rufsigt
dagens mat: potatisklyftor,morötter och sötpotatis i ugn med kycklingfilé
dagens planer:  skriva klart hemtentan och titta på arkiv X avsnitt
dagens vill ha: en HD-tv
dagens saknad: mamma och pappa
dagens tråkigaste: har fått ont i halsen
dagens köp:  massor med mat
dagens godis: ingenting
dagens mående: bra
dagens äckligaste: inget speciellt
dagens sötaste: alla som kommenterar bloggen ;)
dagens komplimang:  att jag var söt imorse, när jag vaknade av Andreas
dagens kärlek: inget speciellt, jag och Andreas försöker inte smitta varandra mera
dagens dryck: te och lite cola zero
dagens telefonsamtal: inte pratat i telefon idag

Musiktips!

Tänkte tipsa om lite musik här :)

Darin - runaway (eller någon annan låt på hans nya album, låtarna är fantastiska)



Danny - Emely (eller någon annan av låtarna från nya albumet,asbra är det!)


Ola - Feelgood (nyhetsmorgon verisionen är helt underbar)


Westlife - Flying without wings (en låt man bara inte KAN tröttna på)


nu ska jag fortsätta laga mat, håll till godo så länge :)

Puss och kram!

KLAAAAAAAAAAAAAR!

Japp, nu är den där hemtentan färdig och det känns föörjäävla bra! Nu blir det fokus på att få klart "den språkande människan" uppgifterna, två av tre kommer bli färdiga nu i veckan iaf, så det är helt perfekt!
Tror det blir lite film och mys nu, har inte ens dragit upp persiennerna eftersom vädret ute är så tråkigt och så blåser det verkligen massor! Har tänt ljus så man mysstämning av det också ;)

Idag ska vi nog kolla på dagboken, vi köpte nämligen en ny såndär nätverkskabel, kostade 40 spänn så det kändes väl värt pengarna. Blir tydligen inget mys nu, Andreas vill diska och så först, så jag får väl hålla honom sällskap och börja förbereda maten. Blev ju pizza igår, så idag blir det kycklingfilé, potatisklyftor (hemmagjorda),sötpotatis och rotfrukter i ugn med beasås och sallad med gurka,tomat,rödlök och fetaost,muuuuums! Kanske kan slänga in ett foto på maten senare ;)

Puss och kram!

PS: älskar när ni kommenterar, blir mycket roligare och skriva då! :) DS.

God eftermiddag!

Jag råkade visst sova lite länge idag, runt halv tolv slog jag upp ögonen, men var ju uppe lite sent, så det var bara skönt att få sova en stund :)  Dock vaknade jag med halsont, vilket inte känns bra, men det var väl bara en tidsfråga innan Andreas skulle lyckas smitta mig ;)
Åkte iväg och veckohandlade direkt när vi hade vaknat också, för att ha det gjort liksom. Jag älskar att gå och handla, det är så himla mysigt! Dock skulle jag vilja köpa mycket mer än det vi köper, så jag får strikt hålla mig till listan.
Vi var hemma runt ett och då käkade vi frukost eller vad man nu ska kalla det ;) hahha,äggmackor med kaviar och en kopp jordgubbste,yummi!! Tittade även på vänner, världens grymmaste serie och det är rutin att vi tittar på den när vi äter, eftersom vi är bekväma och alltid käkar i vardagsrummet ;) haha

Nu ska jag kasta mig in i hemtentan,pedagogik i skogen är det jag ska skriva om idag. Jag återkommer senare med några fler inlägg!

Och Carin: jaa, Wallander - hämnden verkar riktigt bra, den måste ses! Kul att du läser också! :)

Puss och kram!

sleepless..

Haha,tji fick jag om en tidig kväll! Jag kunde inte somna, så jag gick och satte mig här istället.
Kollade iaf på Wallander - byfånen. Finns bättre Wallanderfilmer än den,men den är helt okej :)
Vet inte vad jag ska skriva, för jag är typ trött, fast jag tror inte att jag kommer kunna sova,skumt det här!

Puss och kram

Tidig kväll ikväll också..

Blir så när man har en sjuk sambo som envisades med att spela match idag ändå. fråga mig inte varför, då han sitter och hostar och nyser hela tiden och låter väldigt hes när han pratar.
Så jag ska väl lägga mig i sängen med honom nu då, och titta på antingen Wallander - byfånen eller Arkiv X, vi får se helt enkelt :)

nåja,godnatt och sov gott mina vänner (och tydligen ovänner? xD)
Imorgon är det sista dagen med hemtentan,grymt skööönt det ska bli och få lämna den bakom sig.

Puss och kram!

Dagens 10/1 2009

Dagens

dagens låt:
feelgood (hörde den på radion inatt när jag inte kunde sova och drömde om Ola efter det xD)
dagens klädsel: pjamas praktiskt taget hela dagen
dagens skor: mina vita gympadojjor
dagens frisyr: typ morgonfrilla
dagens mat: lunch: kyckling och grönsaker,middag, en halv barnpizza
dagens planer:  plugga och se på förhäxad
dagens vill ha: en ny lägenhet
dagens saknad: moses som är i norge
dagens tråkigaste: skriva på hemtentan
dagens köp:  inte köpt något
dagens godis: lite choklad
dagens mående: bra
dagens äckligaste: hmm,kan inte komma på något
dagens sötaste: Andreas as always
dagens komplimang:  att jag hade fina ögon av nina
dagens kärlek: några pussar med Andreas
dagens dryck: te,kolsyrat vatten och lite cola
dagens telefonsamtal: Andreas

Vissa är bara så fega.

Jag har ingenting emot kritik, jag kan bemöta den, men det vore kul och veta VEM man får kritiken av.
Dock har jag en känsla av att det är något Olafan, och jag ska bara tala om att det inlägget inte alls handlade om något med Ola. Det handlade om helt andra saker. Tydligen tror alla att jag är världens mest egoistiska person, men fortsätt att tro det då, för jag vet vem JAG är och sen vad andra tror och tänker skiter jag i, för då har dom inte lärt känna mig på riktigt.

Puss och kram

Vissa borde vara nöjda med vad dom får

och lämna plats åt andra som inte alls har fått lika mycket.

var bara det jag ville säga,för jag är sur.

Färdigpluggat!

japp,runt 12:30 var jag klar med det jag hade räknat med idag, och det gick bättre än förväntat faktiskt så det känns bra. Imorgon ska jag skriva om pedagogik i skogen, eventuellt sammanfatta, göra innehållsförteckning och litteraturlistan.
var nyss på en liten promenad också, skönt att få lite frisk luft och framförallt, röra på sig. Även om jag inte är ett dugg vältränad så känns det skönt att röra på sig. :)
Nu ska jag lägga mig i sängen en stund och titta på några förhäxadavsnitt,eventuellt sova lite middag ;) hahaha,det är så himla skönt,I LOVE IT!

Ikväll är det körslaget och sen en wallanderfilm TV4+, okej jag har sett alla, men de är så bra att de tåls att ses igen ;)
Blir väl middag runt 7 också skulle jag gissa på, när Andreas är hemma från matchen mot Grängesberg, idag ska jag göra sötpotatis och morötter i ugn med fläskfilé,beasås och sallad, muuuums helt enkelt! Imorgon blir det dock köttbullar och makaroner, man måste ju variera sig lite ;) haha

Förresten,min nya frisyr, fyfan vad skön den är! Behöver knappt borsta igenom den när jag kommer ut ur duschen eller när jag vaknat (innan jag klippte mig tog det typ 10 minuter att reda ut mitt trollhår som Andreas kallade det) haha

Nej, nu ska jag titta på lite förhäxad, vi hörs!

Puss och kram

Godmorgon lördag!

Japp,ídag är det lördag, men det vet nog alla :) Jag gick upp redan halv nio imorse, jag är rätt stolt över mig själv faktiskt ;) haha
Har sen dess hunnit hjälpa Andreas med en sallad som han skulle ha med sig och ätit frukost, rostade mackor och en kopp té till ett förhäxadavsnitt :)
Nu ska jag hoppa in i de olika pedagogikernas värld, och idag blir det verkstadspedagogik.

Hoppas ni får en bra lördag, jag återkommer senare :)

Puss och kram!

Tack och godnatt.

Japp, det blir en tidig kväll idag, sovit dåligt hela veckan och så har Andreas match imorgon med samling klockan 10, så jag går också och lägger mig nu. Har kollat på let's dance och jag kan ärligt säga att jag inte vet vem jag hejar på egentligen. Läser ju Bellas blogg dagligen, men jaa, jag har lite svårt för henne "in person" hon låter ofta tillgjord och sådär. Men men, blir säkert bättre när man fått se dom dansa ännu en dans nästa fredag.

Imorgon blir det hemtenta skrivning,usch :S

Puss och kram


Dagens..

dagens;

låt -
Emely - Danny

klädsel - mjukisbyxor och tröja

dusch - om en stund

frisyr - mössa

händelse - var i skolan och gjorde hemtentan och skrev ut saker för nästa kurs

vill ha - nya reebokskor

tråkigaste - att skriva på hemtentan

roligaste -  hittade en gammal blandskiva

köp -  mjölk, tomater, cola, godis

godis - lösgodis

humör - helt okej, väldigt trött


lycka -
inget speciellt, har varit en meddelmåttig dag.

Ska försöka fylla i den här varje dag från och med nu :)






Top model

jag vet inte varför jag egentligen "plågar" mig själv med att titta på det där programmet. Alla ser ju ut som pinnar typ. Eller okej, inte alla kanske, men ibland när jag tittar på det så får jag faktiskt lite komplex. Jag känner mig tjock,fet och ful och tänker: "varför är inte jag lika smal som de?" Men sen tänker jag: "varför vill jag se ut sådär?, jag vill ju inte bli modell."
okej, jag är inte världens smalaste person, jag har lite problem med vikten, det vet jag. Det är därför jag ska börja träna dans och gå mera promenader, men mitt huvudmål är inte att gå ner i vikt, även om jag såklart vill vara typ 20 kilo lättare, mitt huvudmål är istället att må bättre. Att få känna mig pigg och att jag verkligen orkar göra saker, som att plugga och sånt där. Top model är ett roligt och intressant program, det gäller bara att inte börja tänka för mycket, för då kan man nog bli galen.
Jag gillar förresten säsong tio, att det var en "plus size" tjej som vann. Hur nu storlek 42 kan vara så mycket plus size, men men, det är bättre än inget!

Tacos nu, vi hörs senare :)

Puss och kram


Hemma!

japp,nu är jag hemma igen :) har precis käkat lunch, blev varma koppen,en morot,ett glas mjölk och vitlöksbröd,muuums! :)
Andreas är duktig som håller på och diskar nu, men jag lagar faktiskt maten sen så det går jämt upp ;)
Det gick rätt så bra med hemtentan iaf, nu har jag 2500 ord skrivna, har 1500 kvar, men det hinner jag imorgon och på söndag :) Nu ska jag faktiskt bara ta det lugnt, kolla på ett arkiv X avsnitt och sen top model 10.
Ikväll ska jag göra tacos till middag och sen ska jag se let's dance hade jag tänkt. Känns som en mysig och lugn kväll.
Hade bjudit hit Bella för och kolla på let's dance, men hon skulle hem till Norberg och jobba så vi får ta det nästa helg.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, är så trött att jag bara gäspar, sova middag vore kanske på sin plats ;) hahaha

Puss och kram!

Fredag - bästa dagen på hela veckan!

Japp,idag är det fredag! För att vara som mest produktiv så ska jag åka med Andreas till skolan och skriva på tentan där. Han går 9:30 - 12, så det känns som en lagom tid att vara i skolan :) Inatt har jag sovit dåligt igen :S jag vet inte vad det är, men det är endast EN natt på hela veckan, det är ganska irriterande. Idag är målet att skriva 2 sidor, då har jag sammanlagt 5 sidor av 8 som det ska vara. Imorgon skriver jag 2 sidor till och på söndag skriver jag 1 sida plus att finjusterar och fixar litteraturlista och innehållsförteckning. På måndag morgon ska den vara inlämnad  så det känns rätt så lugnt än iaf :)

När jag kommer hem idag ska jag nog inte plugga så mycket mer, fredagar för mig är rätt heliga. På eftermiddagarna ska man ta det lugnt och börja känna att helgen är på väg. Inte för att det kommer bli så mycket helg för mig eftersom jag måste plugga, men man kan ändå fixa rätt stämning ;)

nej,nu måste jag klä på mig och försöka få i mig en macka. Ha en bra förmiddag så hörs vi sen!

Puss och kram

Vem är du som läser?

Jag gör som min vän Sofia och ber er som läser lämna en kommentar om vem ni är och varför ni vill läsa min blogg :) Vore jätteroligt och veta vad man har för "publik" liksom :)

Blir nog sista inlägget, så tack och godnatt, vi hörs imorgon!

Puss och kram

Jag är inte en fanatiker!

Jag är då alltså ett "Olafan" eller vad man skulle kunna kalla det. Jag gillar dock oftast inte ordet "fan" eftersom det är en förkortning av fanatiker och det betyder att man är besatt. Jag är inte besatt av Ola. Jag råkar gilla hans musik och hans härliga personlighet och haft turen att jag har fått två bästa kompisar som gillar honom lika mycket som mig vilket har gjort att vi har lagt ner tid och pengar på att åka runt i Sverige för att se honom på scen och träffa honom.
Mitt intresse för Ola har gjort att jag har träffat honom ca 110 gånger och stöttat honom i vått och torrt. Visst, det är inte en dans på rosor hela tiden. Flera gånger har jag blivit så jäkla besviken att jag har funderat på vad det är värt att hålla på såhär, men så har det kommit ett annat tillfälle då man blir så lycklig att man inte vet vart man ska ta vägen.

Många gånger har han fått mig att verkligen känna mig glad och lycklig bara genom ett par ord. Han har sagt så många fina och bra saker till mig,pernilla och moa att det känns som att jag drömmer när jag tänker på det. Ola är för mig en "vanlig" människa som har lyckats med en av sina drömmar, att få dela med sig av sin musik till så många andra människor.

Ett av de bästa jag har fått höra att Ola har sagt är det här:




Mickis skulle bara hälsa från oss liksom, så säger han sådär liksom. Han är så söt!

Mer om mina Olaäventyr finns att läsa på www.olasknasbollar.blogg.se och framöver kommer jag såklart skriva om dessa här också :)

Puss och kram!

PS: don't judge a book by it's cover. Det tycker jag stämmer bra in på just sånt här, bara för att man åker Sverige runt för en artist behöver man inte vara dum i huvudet. DS.


Live at Croke Park.

Varför varför varför tog jag inte mitt pick och pack till Irland i början av sommaren för att se Westlife 10 års konsert? Jag har liksom varit ett stort fan av dom hela tiden och inte sett dom live sen 2005, så jag ångrade mig som fan när jag såg live-dvdn. Typ 80 000 pers i publiken som kunde deras låtar, det kan man kalla MAGI! Får se om/när det händer "min lilla" Ola ;) hahaha (kommer ett separat inlägg om honom alldeles strax)

men fy fan alltså, Westlife, det är MAGI för mig, de kan konsten att trollbinda människor med sin musik och det är inte illa!



Blades of Glory

lovade ju ett filmtips såhär kommer ett:

Blades of glory är en komedi som handlar om de två giganterna inom konståkning Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) och Jimmy MacElroy (Jon Heder) som genom ett bråk sinsemellan blir avstängda på livstid från konståkningsvärlden. Dessa två avskyr verkligen varandra, men för att åter få tävla i konståkning måste de ställa upp i paråkning, tillsammans!

Den här filmen var verkligen jätterolig, jag och Andreas vred oss av skratt emellanåt. Dock var det en klassisk komedi, så man kunde rätt lätt lista ut hur hela filmen skulle vara, trots det så tyckte jag att den var bra. Kanske inte den djupaste filmen eller den som stannar kvar längst i minnet, men verkligen perfekt att se när man vill skratta :)

träningsplaner på G

Jag och Bella börjar planera våra nya liv med träning nu. Jag ska dansa på dansaifalun som sagt en dag i veckan, sen ska vi dansa på friskis och svettis en gång i veckan och träna där en eller två gånger i veckan till :) ska bli roligt, för nu är jag peppad till 1000! Måste fixa gymkortet också, mamma och pappa skulle ju sponsra, tack för det ;)

Tror jag ska kolla lite till på förhäxad nu, Andreas har match, inte med A-laget utan med U-laget, han ställde upp som extraspelare. Men men, hoppas ni har en skön torsdag. Kommer bli bättre med inlägg när allting med skolan börjar lägga sig, är så mycket som snurrar i mitt huvud nu.

Puss och kram!

Dålig uppdatering idag..

Jag skrev faktiskt ett inlägg imorse innan jag åkte till skolan, men det blev nåt fel så det försvann helt.
Inatt har jag sovit fruktansvärt dåligt. Varmt har det varit och konstiga drömmar hade jag också så det var segt att vakna imorse.

Jag tog 8.30 bussen till skolan och var framme på stan vid 8:55, då gick jag in på Ica och köpte frukost, två bananer och en drickyoughurt. Sen tog jag bussen upp till Lugnet och gick till min grupp där vi satt och pratade om grupparbetet. Vid elva hade vi möte med Lena och hon tyckte allting verkade bra, vilket känns skönt! Dock blev jag lite sur då hon inte riktigt hade fixat alla uppgifter än, fast jag har legat på henne sen i november! jag blir så sur, men bara jag klarar den lekande människans hemtenta så får jag pengar iaf, även om extrapengarna från förra terminen skulle sitta fint, men jag hinner på något sätt, även om man kan bli lite sur. Träffade Anna Åhlander utanför skolan också, var riktigt trevligt, Andreas och hon har gått i samma klass hela hösten, men vi har inte lyckats springa på varandra, men bättre sent än aldrig heter det ju ;) hahaha
Sen tog jag bussen hem 12:15 och var hemma 12:45, då lagade jag lite lunch, en liten kycklingfilé, sallad, beasås och en macka med vitlökssmör,muums! Efter jag hade ätit satte jag mig ner och skrev om utvecklingspedagogik. Nu har jag ca 3,5 sida till hemtentan och imorgon åker jag med Andreas till skolan för att försöka skriva klart allting.

Just nu tittar jag på förhäxad, säsong 1. Var så himla längesen jag såg alla avsnitt, så jag kände att det var dags att börja om igen,mysigt.

Ska återvända till serien nu. Skriver nog om en film senare ikväll, tips inför helgen tänkte jag ;) hahaha

Puss och kram!


Blir nog sista inlägget..

För ikväll! Jag och Andreas ska krypa ner i sängen och titta på Arkiv X nu. :)
Jag kommer snart att börja med en ny kategori i bloggen som ska heta "Alexandra tittar på film" där jag kommer ge tips på olika filmer och betyg på filmer jag nyligen har sett :)

Sov så gott senare alla som läser! :)

Puss och kram


Klappat och klart!

Jepp jepp, för nu är jag antagen till litteraturvetenskap under våren!
Det ska bli så himla roligt, jag ser framemot det, verkligen. Facklitteratur kommer varvas med skönlitteratur och film under den första delkursen, de andra vet jag inte så mycket om än. Vi kommer iaf i första delkursen att fokusera på dramatik, alltså teater och så, så det ska bli riktigt riktigt spännande! Jag blir helt spattig bara jag tänker på det liksom ;) haha

Har iaf pluggat färdigt för idag, blev ungefär en sida på hemtentan och så det som skulle göras tills imorgon. Lite sämre än igår, men jag var ju faktiskt i skolan i tre timmar så det jämnade ut sig ;) ska dit imorgon med men blir nog inte så länge då och på fredag blir jag hemma hela dagen + att jag inte ska göra något ihelgen så jag har ett par dagar på mig att bli klar.

Nu ska vi åka till Ica Maxi, Andreas måste ha tomma skivor och jag måste ha kontanter tills imorgon för då får jag ta bussen, eftersom Andreas har sovmorgon ;) haha

Puss och kram!

Hemma igen.

Japp,nu är jag hemma igen, blev ca 3 timmar i skolan. Var lite jobbigt först när jag inte visste vilka som var i min grupp, men jag tog mod till mig och gick till rätt människor,wooho! Vi gick till cafeterian där vi satte oss och började jobba med det vi skulle göra. Vi kommer göra ett temaarbete som handlar om Afrika. Först kommer vi leda in barnen på ett safari i klassrummet där fantasin ska få stort utrymme och sen ska vi låta barnen få återberätta vad de varit med om och även få bilder på olika djur och frukter som är vanliga i Afrika och beskriva dessa med antingen ord eller med kroppen. :)
Ska bli riktigt spännande och jag klickade verkligen med dessa människor, så det var riktigt roligt!

Kom hem runt 12, då gjorde jag och Andreas lunch, varma koppen, en limpmacka och en morot fick det bli :) Nu ska jag ta tag i och skriva planeringen inför Afrika arbetet och sen även skriva en bit på hemtentan :)

Vi hörs lite senare och så ska jag nog knåpa ihop ett roligare inlägg än detta med bara fokus på skolan :)

Puss och kram!

Godmorgon!

Hoppas alla har sovit gott och sådär :)
Jag ska strax till skolan men tänkte skicka iväg ett inlägg innan. Idag ska vi göra ett grupparbete angående multimodalitet, alltså använda oss av någon sån form som animering, göra film på datorn och så vidare.
Vi ska göra en pedagogisk aktivitet som ska vara anpassad för en speciell ålder och gärna göra en längre planering, vi får se hur det går eftersom jag bara hoppar in nu och läser kursen nu, jag klarade inte den i våras nämligen..

Men nu måste jag skynda mig så jag hinner allt jag har planerat :O

Puss och kram!

Lyckat Alex,verkligen lyckat!

De som känner mig vet säkert att jag inte är världens mest ordningssamma person. Jag och Andreas hade tänkt titta på Dagboken nu, så jääävla bra film alltså. Men vi hade ingen lust att titta på den via en bärbar dator så vi hade tänkt lägga över den till X-boxen, dock så jag JAG varit så slarvig att jag glömde den hemma i Fagersta.. Verkligen smart gjort.... INTE! nu får vi nog nöja oss med Arkiv X säsong 3 istället, det är ju inte dåligt, men jag såg framemot att se dagboken och mysa lite.

Imorgon blir det skolan som sagt och jag är ganska nervös eftersom jag inte känner människorna jag ska göra arbetet med. Nej det här får bli sista inlägget för ikväll, sov så gott alla läsare! :)

Puss och kram!


Ny design!

Japp, som ni kanske märker så har jag fått en ny design av världens bästa Deniesé ! Känns mer som mig nu och sådär :)

Just nu sitter jag och väntar på Top model 11 :D har sett alla säsonger utom 10:an, men den går ju på eftermiddagarna nuförtiden så ska väl försöka hinna titta på den också. Idag gjorde jag och Andreas spagetti och köttfärssås efter mammas och pappas recept,det är riktigt mumsigt! Blev såklart sallad till och ett glas mjölk, det var riktigt riktigt mums! Till "lunch" blev det fruktsallad som var kvar från igår. Jag kom precis på att jag inte har någon matlåda tills imorgon och jag vet inte hur länge jag ska vara i skolan imorgon. Får koka lite vatten och ta med en påse varma koppen och en macka så jag får någonting i mig iaf.
Ska väl se om jag lyckas skriva lite till på hemtentan nu, när jag ändå bara sitter och väntar på tvprogram ;)

Varma koppen, perfekt för en lättlunch, har ni någon favoritsmak?


min favorit är citron kyckling med smak av dragon,den är mums!

Puss och kram!

Klar med det nödvändigaste..?

Japp, nu känner jag mig rätt så färdig för idag. Har skrivit 2 sidor i word (lite över 1000 ord), varit till Borlänge och lämnat in min dator på elgiganten, köpt en ny mus till Andreas bärbara dator och veckohandlat på Ica Maxi.
Alltså jag fullkomligt ÄLSKAR självscanning, kan vara en av de bästa uppfinningarna, lätt! Så skönt att scanna allt och lägga i påsar, gå fram till kassan och betala och sen gå därifrån utan att behöva plocka upp varorna igen. Visst, man får kontroller då och då, men det är ju mer sällan man får kontroller, så jaaa. Jag skulle dock ALDRIG komma på tanken att fuska med självscanning, jag är hederligheten själv när det gäller sånt där ;) Man stjäl inte från affärer, det är jag uppfostrad med, tack mamma och pappa för det!

Nu blir det nog fruktsallad och film,mys mys! Återkommer senare under eftermiddagen och kvällen :)

Puss och kram!


Tisdag

Godmorgon! Idag är det tisdag, som säkert alla vet och jag ska köra en riktig pluggdag. Skriva 2-3 sidor i word är mitt mål. Blir även att åka till Ica Maxi sen för veckohandling och till SIBA för att köpa en ny datamus. Vi skippar Borlänge, eftersom vi båda har en hel del plugg att göra, får ta det någon annan dag istället. Imorgon ska jag tydligen till skolan och träffa min nya grupp som jag ska göra ett grupparbete med, som jag har kvar sen förra terminen, det ska bli intressant.

Nej,nu ska jag hopppa in i de olika pedagogiska världarna, tror jag börjar med lekpedagogiken. ;)

Puss och kram!


Fruktsallad och film.

Jag och Andreas blev riktigt sugna på fruktsallad, så vi åkte till ica maxi och köpte på oss en hel del frukt, titta bara:

 before picture

 after picture

För att göra våran OTROLIGT goda fruktsallad så behövs:

- 450 gram jordgubbar
- en burk fruktcoctail
- en burk ananas (krossad eller i ringar)
- en burk mandariner i sockerlag
- 3 kiwi
- 2 apelsiner
- 2 bananer
- 1 stjärnfrukt
- 250 gram vindruvor
- ett äpple

Man kan givetvis ta massa andra frukter också, men dessa var det vi gillade idag! :)
Dela allting och släng i en skål, blanda och sen är det färdigt att ätas!

Vi köpte med oss en box med tre Will Ferrell filmer, så idag kollade vi på Old School, kul var den iaf, så missa den inte ;)
nu ska jag nog vila en stund så jag orkar med hockeymatchen inatt ;)

Puss och kram! 

Home sweet home!

Snacka om skönt att kliva innan för dörrarna till SIN EGEN lägenhet igen. Nog för att det är skönt att vara hemma och hälsa på, men har man en gång flyttat hemifrån så är det rätt svårt att försöka vänja sig vid att bo hemma hos någon annan igen. Nu bestämmer man själv när man vill äta, när man vill kolla på tv, när man ska sova, när man ska gå upp om morgnarna och så vidare. Runt tre var vi hemma, då packade vi ur ALLA grejer från bilen, var ju ett par saker och ändå glömde jag en grej hemma,lyckat! Hahahha
Efter vi hade packat in åkte vi till ica maxi och handlade lite mat. Ingen storhandling, får bli imorgon, det var nämligen så galet mycket folk där. Handlade så vi kunde göra hamburgare. När vi kom hem lagade vi mat och kollade på vänner, så mysigt! Sen tog vi tag i att packa upp allting och nu är det färdigt.  Ska väl kolla på någon film nu och kanske sova en stund, vi tänkte nämligen kolla på hockeyn inatt,så det kan vara skönt och ha sovit lite innan ;)

Imorgon blir det elgiganten, lämna in min dator och köpa en ny mus till andreas bärbara så jag kan göra hemtentan i lugn och ro ;)

återkommer nog senare! Puss och kram

Ny frisyr!

Sorry, blev lite ont om uppdateringar igår, men jag stack iväg till min kusin Fredrik med syrran Amanda och var hundvakt åt hans hund medans Fredrik var i Uppsala med sin tjej. :) Det är en amstaff, så det är inte direkt någon liten hund, jag och Amanda fick nästan hjälpas åt att hålla i honom när vi gick på promenad.
Vi kollade på två filmer, Wallander - innan frosten och SATC filmen, jag såg den på nyårsafton, men den är så jääävla bra så den kan ses mååååååååånga gånger!

Imorse gick jag upp rätt tidigt, för att åka till frisören och klippa mig. Jag ville ha en markant skillnad och det fick jag! Från långt blondt hår med lite utväxt till kort och mörkt hår, nästan svart! Känns riktigt bra, även om det blir fel när jag ska borsta det och så,men man vänjer sig! Här kommer en bild:



Nu bär det strax av hem till Falun och då blir det uppackning och handling som står på schemat. Inte det roligaste, men likväl något som måste göras. Ska väl försöka hinna plugga lite grann också.

Hörs när jag är hemma i Falun igen!

Puss och kram

ny mobil - tack mamma och pappa!!

japp,mamma och pappa har precis beställt en ny mobil till mig, tack så jättemycket!
som jag skrev för en stund sen så mår min väl inte helt bra, så det ska bli skönt med en ny, även fast jag kommer sakna min gamla, vi har haft många fina stunder ihop xD hahaha

här kommer en bild på den:


Yes!

Min mobil fick för sig att gå sönder på nyårsdagen, det går inte att prata i den. Jag letade länge och väl efter mitt headset, för att se om det gick och prata i det, men jag kunde inte hitta det någonstans. Imorse kom jag dock på att Amanda (min lillasyster) hade lånat det av mig och nu testade jag att ha headsetet i och då funkar det att prata i telefon :D känns bra, för jag pratar oftast i headsetet ändå, så jag får se till att ha det i hela tiden så jag kan svara. :)

Nu ska jag läsa lite i sanningen om gömda och sen ska jag titta på film, tror det blir att se klart på 27 dresses, för typ 4:e gången på lika många månader, men den är ju såå bra! Dagboken sparar jag tills jag och Andreas är i Falun igen, så vi kan titta på den tillsammans ;)


Godmorgon godmorgon,hör fåglar sjunga glatt, godmorgon godmorgon i kör!

När jag var liten jobbade min pappa tre-skift, så var tredje vecka jobbade han natt och då kom han hem och sjöng den där låten när vi skulle vakna. Jag minns att man alltid kröp längre ner under täcket, eftersom man inte riktigt ville gå upp ur den sköna sängen.
Idag har jag faktiskt inga planer överhuvudtaget. Ska NJUTA av sista "jullovsdagen", för imorgon bär det av till Falun och då blir det att plugga varje dag nästa vecka. Det kommer inte direkt bli roligt, men jag får tänka att det endast är EN vecka jag kommer få plugga sönder mig, eftersom jag tagit det lugnt över julen och så.

Imorgon bär det då av hem till Falun. Är så svårt och veta vad som är vad, för både Fagersta och Falun känns som hem för mig, så det blir lite kluvet. Nåja, imorn runt 14 -15 tiden skulle jag rälna med att vi är hemma igen. Då ska vi packa upp och se till att det är ordning överallt, eftersom vi båda har några intensiva pluggdagar framför oss och det är lättare att plugga om det är ordning och reda. Sen blir det en tripp till ICAMAXI för att veckohandla och nu ska det bli nyttig mat, eftersom jag ska äta efter tallriksmodellen, så mycket frukt och grönsaker. Det är tråkigt bara att sånt är så himla dyrt och handla, men nu vill jag gå ner i vikt, så nu jääääklar. Ska sätta ihop en matlista också, är alltid mycket lättare och handla då och ingenting onödigt slinker med ner i vagnen.

Nej, allt prat om mat gjorde mig lite hungrig, så nu ska jag äta frukost! Ha en fin dag alla mina läsare så hörs vi lite senare :)

Puss och kram!


Hur gott såg inte det där ut? Imorgon blir det och göra en stooooor fruktsallad hemma helt enkelt!

Ojdå,är klockan så mycket?!

Klockan är visst redan två och jag skulle behöva sova faktiskt. Jag vill inte vända på dygnet för mycket, för när jag kommer tillbaka till Falun på måndag så vill jag inte behöva sova bort alla dagar, då jag har en del uppgifter jag måste göra. Usch, jag bävar för det, men jag har bestämt mig att jag ska ta mig igenom en svår vecka, så blir det lite lugnare sen. 
 
Har suttit och pratat med världens bästa Pernilla ett braa tag nu och samtalet inhöll det mesta, även en resa med gummibåt ;) hahaha men nu överväger jag som sagt sängen då,så jag är laddad för en ny dag med nya äventyr (?)

Puss och godnatt! :)


Vad gör man när självförtroendet dalar? - jag har listan ;)

Det händer mig emellanåt. Jag känner mig fet,ful och äcklig och undrar verkligen hur folk kan tycka om en sån person som mig. Jag tänkte då komma med lite tips till er som läser och något ni kan ta till er när livet bara känns sådär värelöst.

- tänk att det finns faktiskt INGEN som är som dig. just DU är unik och därför ska du tycka om dig själv.

- försök komma på saker du faktiskt gillar hos dig själv och fokusera på dom den där dagen du känner dig nere.

- titta på en bra film eller en bra tv-serie. A cinderella story, raise your voice och 27 dresses funkar alltid för mig.

- ibland kanske man måste gråta också, för att lyckas släppa det dåliga, så sätt på en riktig snyftare som dagboken och a walk to remember och gråt ur dig alla tårar.

- tänk: jag kanske inte gillar mig själv just nu, men det finns det många andra som gör.

- försök ge dina kompisar komplimanger, eller skicka iväg ett sms till någon du inte pratat med på länge. Förhoppningsvis blir den personen glad och då blir du själv glad över att du lyckades få någon annan att må lite bättre.

- unna dig själv något. Ett långt och lyxigt bad eller kanske lite choklad? Det du själv som vet vad du mår bäst av.

- sätt på din favoritmusik, tänd ljus och kryp upp i soffan eller ner i sängen och försök minnas alla lyckliga stunder du varit med om och tänk att de faktiskt kommer komma igen. Titta även igenom gamla foton så du verkligen minns allting.

Hoppas att jag kan hjälpa någon som inte är på topp just nu med mina tips. :)



se, jag kanske inte är världens vackraste och smalaste människa, men jag försöker tycka om mig själv så gott det går ändå! :)

Vad är sant och vad är lögn?

Jag håller precis på och läser boken "Mia - sanningen om Gömda". Jag har alla böcker i serien gömda skriva av Liza Marklund och Maria Eriksson så därför ville jag läsa den här också. Och jag vet faktiskt inte vad jag ska tro.
Monika Antonsson avslöjar i boken ALLT om gömda, vilken stad det gäller och så vidare och sen påstår hon att det inte alls är Mia i boken som varit jagad utan det är hennes man, Anders i boken som är den som blivit jagad.
Monika Antonsson påstår vidare i en artikel från aftonbladet som jag läste förut att Liza Marklund har så många vänner i mediasverige och det är därför sanningen inte har avslöjats tidigare.. Men jag vet inte. Vem sitter och hittar på en sån historia och hävdar att den är sann? Men sen är frågan också, vem skriver en bok som hävdar att den INTE är sann..

Nej, jag är väldigt delad just nu, men jag har ca 250 sidor kvar, så jag hinner kanske bilda mig en uppfattning om läget när jag är klart. Men ni som läser min blogg och har läst dessa böcker, vad anser ni i fallet?

Följ min blogg med bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin

Ekologiskt tänkande

tumadre utmanar sina läsare om vad dom gör för miljön, så jag antar den nu. :)


BRA:
+ Jag pantar alltid mina flaskor.
+ Jag har fått en sodastream i julklapp, så köp av flaskvatten är ett minne blott.
+ Jag har låg tempratur i kyl och frys.
+ Jag åker ofta tåg och buss.

MINDRE BRA:
- Jag duschar ofta ganska länge.
- Jag är dålig på att källsortera.
- Jag köper nästan aldrig ekologisk mat.

JAG KAN BLI BÄTTRE PÅ:
* Släcka lampor som inte används.
* Stänga av datorn och tvn när de inte används.
* Källsortera.


Nyårslöften


 Det här året ska jag:

- komma i form och gå ner rejält i vikt!
- inte vara så lättretad över småsaker
- äta nyttigare
- vara mer social
- försöka utforska falun mera
- klara av skolan
- ha bättre ordning hemma
- ha bättre ordning i skolan
- mysa mer med andreas
- spara alla tågbiljetter ( vill veta hur mycket tåg jag åker)

jag tror det där räcker, ser ändå ut att vara en skaplig lista ;) hahaha, men nu har jag fan i mig bestämt mig, så nu SKA det gå!



köpte sötaste handdukarna till oss innan jul :)


städa och packa.

Sen den 18:e december har jag varit hemma hos mamma och pappa. Tagit det lugnt och jobbat och sådär, men på måndag är det dags att återvända hem till Falun och det betyder att jag måste städa och packa ihop alla kläder och julklappar jag har fått.
Dom som känner mig kanse vet att ordning oftast inte är min starka sida. Visst, jag kan städa och ha ordning, men det är verkligen väldigt sällan och jag är och kommer nog alltid vara en slarvmaja. Men det är en sida hos mig själv jag ska försöka förbättra nu, eftersom jag vill bli en bättre människa.

Lite tips när man städar (och packar) då:

- Sätt på musik som just DU gillar
- Försök organisera dig, börja på ett ställe och gör KLART där innan du går vidare
- Dansa och sjung gärna med, det känns så mycket lättare då
- Tänk på hur skönt det kommer kännas efteråt
- Belöna dig själv när du är klar, en bra film eller kanske lite choklad?
- Du städar för din egen skull, inte för någon annans, så när du är nöjd så får det räcka, riktiga kompisar kan faktiskt komma in även om det är lite stökigt.
- Gör gärna en lista och pricka av när du är klar med något, då kommer du se hur det går framåt för dig :)
- Släng sånt du inte använder, annars ligger det bara och samlar damm och du får städa ännu mera.

Nu när ni har fått lite tips av mig så jag sätta igång och sen ska jag krypa upp i sängen en stund med "sanningen om gömda" :) ha en fortsatt trevlig lördag så hörs vi om några timmar :)

Puss och kram!





Godmorgon lördag!

Hej och hå!
Hoppas alla läsare har sovit gott. Det har iaf jag,vaknade alldeles nyss.
Igår kväll kom Andreas hit vid 22, han hade varit upp till Falun en sväng innan för att träna. När han kom så spelade vi lite Geni, men det var ganska svårt, eftersom mammas och pappas geni är från slutet av 80-talet, så man hade inte direkt koll på allt ;) hahaha,men vi skrattade oss igenom det iaf.
Sen ville jag kolla på film och då kom vi fram till att vi skulle se Dagboken :O jag blev helt chockad över att Andreas ville se den, men han sa såhär: "varför skulle jag inte vilja se en sliskig dramafilm med dig älskling?" så jaa, han kanske inte gillar den, men han beslöt sig iaf för att titta på den med mig. Det om något är ju kärlek!
Idag blir det en lugn dag. Jag ska läsa boken: sanningen om gömda, ta en promenad och titta på körslaget ikväll. Kanske inte så dramatiskt eller så, men riktigt skönt.
Andreas åker iväg till sthlm för att träffa sina gamla lumpenpolare,så jag sitter ensam här, men det är också rätt skönt, då kan jag umgås med mamma och pappa lite. Åker ju tillbaka till Falun på måndag, så det gäller väl att passa på :)

Återkommer med flera inlägg senare! :)

Puss och kram

killkompisar vs. tjejkompisar

Jag har alltid varit en tjej som har haft lättare att umgås med killar. Killkompisar har det alltid vimlat av, medans det med tjejer har varit mer sparsmakat. Många tycker jag är störig och högljudd, något som tjejer ABSOLUT inte ska vara tydligen. När jag växte upp älskade jag alltid att prata med killarna och vi kom så himla bra överens. När jag och Andreas blev tillsammans gled jag naturligt ifrån mina andra killkompisar, eftersom det endast fanns en kille i mitt liv och det var Han. Samtidigt som jag mognade och blev äldre blev det lättare att umgås med tjejer också, men det är fortfarande enklare för mig att börja prata med killar och sådär. Jag vet inte, jag är väl kanske på den nivån?

Nåväl, det jag vill ta upp är väl allt snack det blir så fort man har en killkompis? Liksom, bara för att man är av olika kön och blir kompisar så måste man väl inte bli kära i varandra? Är alltid så jäkla mycket snack om det om man snackar med en kille och skämtar och sådär, men skulle det vara en tjej skulle det inte alls bli lika mycket snack. Varför är det så? Jag är sambo och förlovad och för att jag skaffar mig några extra killkompisar kommer jag inte direkt hoppa i säng med dom första bästa chans jag får. Jag är sambo och förlovad av eget val, jag älskar min Andreas. Så nej, sluta upp och snacka om folk innan ni vet hur det verkligen ligger till.

Puss och kram / Alexandra


Nytt år och en ny blogg

Ja ni! Hej och välkomna till en splitterny blogg. Jag bloggar annars på: http://www.olasknasbollar.blogg.se/ , men vi har beslutat att den bloggen kommer att handla om musik och Ola och den här bloggen kommer jag skriva om min vardag och mina åsikter i olika frågor.

Jag är då en 21årig tjej, bosatt i Falun där jag pluggar till lärare för tidiga åldrar med inriktingen språkutveckling,lek och lärande. Jag har min praktikplats i en förskoleklass och det är nog den åldern på barn jag vill jobba med. Annars så åker jag land och rike runt för Ola, kan läsas mer om det i min andra blogg som jag har med mina två bästa kompisar (länken ovan.) Nu i vår ska jag börja dansa, en dansstil som heter ragga och här följer en beskrivning av den:
"Raggan kommer från Jamaica men har även rötter i afron. En lite kaxig och utmanande dans med svängiga rörelser fulla av attityd som dansas till skön och "groovig" musik. På klasserna får du smaka på ledarens egen blandning, det blir lekfullt, mycket höfter och överkropp, feminint. " 

Det ska bli roligt med en ny utmaning. Jag ska även börja träna regelbundet på friskis och svettis, både på gym och på olika pass och försöka börja dagarna med en morgonpromenad. Helt enkelt ska jag starta ett bättre liv där jag hoppas förlora 15-20 kilo under våren. Detta kommer även följas åt med bättre vanor, där jag ska äta efter tallriksmodellen och undvika godis, dock kommer jag unna mig det emellanåt, men en definitiv ändring ska göras.

Jag bor tillsammans med min sambo, Andreas. I februari firar vi våran 6 årsdag, och i augusti kommer vi ha varit förlovade i 4 år. Under våren funderar vi på flytt. Vi bor nu en bit utanför Falun och vill komma närmare stan. Vi kommer då byta ner oss från en liten 3:a till en stor 2:a, men det känns som att det kvittar, då vi inte ska ha barn än på ett tag ;)

Min familj finns kvar i Fagersta och ofta så saknar jag den lilla staden där man hittar överallt. Men eftersom jag ändå startar ett nytt liv med att träna och så vidare, så ska jag väl försöka gå vidare och göra Falun mer till mitt hem.

Jag vet inte om det finns så mycket mer att säga om mig iaf och jag hoppas att ni som läser kommer att gilla min blogg. :) Vill ni något,så tveka inte över att fråga, jag svarar på allt :)

en bild på lägenheten vill så gärna vill ha:



Puss och kram / Alexandra

ps: jag vet att jag har dålig fantasi med bloggnamnet. Ville egentligen ha "a little faith is all it takes" men det blev så jäääkla kladdigt. ds.

RSS 2.0