Dag 17 - mitt favoritminne

Ojojoj, jag kan OMÖJLIGT välja ett favoritminne. Jag har så många fina minnen och med olika personer. Med barndomskompisar, med semesterkompisar, med familjen, med Andreas, med nuvarande kompisar, med studiekompisar och med alla barn jag har träffat genom praktikplatser och gympaträningar.

Här följer iaf MÅNGA minnen i en video jag klippte ihop förra året:


Dag 16 - en vanlig dag hemma hos mig

Svårt.. Haha, för ingen dag känns den andra lik hemma hos mig. Men nu under hösten har väl de flesta dagar sett ut såhär:

7:20 - uppstigning med påklädning, tand och hårborstning innan Andreas skjussar mig till praktiken.
8:00 - framme vid praktiken, morgonmöte innan lektionerna börjar vid 8:20.
9:50 - första rasten, antingen hänger jag i lärarrummet eller spelar UNO med ungarna.
10:10 - lektioner igen.
11:30 - lunch.
12:30 - lektioner igen.
14-14:40 - slut. Möte med Olle och assisstenterna.
15:00 - buss till högskolan.
15:40 - framme - diverse plugg.
16:15 - börjar vandra till Lugnet för gympaträning.
17:00 - gympaträningen börjar.
19:00 - träningen slutar, jag tar bussen hem.
20:15 - kliver innanför dörren, lagar mat, duschar osv.
22:40 - går och lägger mig.

Dag 15 - drömmar och önskningar

Oj.. Det känns som att på inlägget om framtiden så tog jag med många av mina drömmar och önskningar. Men jag vill givetvis upptäcka mer av världen: New York är ett drömresemål för mig: såsom Paris och Rom. Jag bara MÅSTE dit snart :D Även att min familj får vara frisk och kry och att jag kommer få ett långt liv med många härliga upplevelser. Jag försöker även utgå ifrån principen: "ångra aldrig något som fått dig att le" och göra det bästa av varje situation, vi kommer ändå inte ur livet levande!Dag 14 - våra resor

Oj... Beroende på hur man definierar resor så har jag gjort många. Om man ska räkna med alla resor runt om i Sverige så är det vääääääääääldigt många. I Europa är det betydligt färre och än har jag inte åkt utanför våran världsdel. Men jag vet att det kommer, jag har inte så värst bråttom.

Jag har iallafall varit på Kreta två gånger och en gång i Bulgarien. Kreta första gången var nog den härligaste. Då var jag 14 år och reste med hela familjen. Vi var borta i två veckor och tog det mest lugnt hela dagarna. Långa dagar vid poolen/havet och sen sköna middagar vid strandpromenaden. Vi var på ett ställe som heter Agia Pelagia, sjuukt nice var det! Träffade även en galet bra kompis där: Fanny hette hon och var ett år yngre än mig, så vi hängde hela tiden. Träffade massor av killar som vi var med och sådär. Det var verkligen en riktigt härlig semester!

Önskar jag hade lite bilder därifrån på datorn...

Dag 13 - den här veckan

Det här har varit en rolig, men samtidigt sorglig vecka måste jag säga..

Måndag: Praktik 8:20 - 14:00. Vi var på luciafirande i gympasalen, vi fikade lussebullar och pepparkakor, vi pysslade lite innan rasten. På rasten var jag med ungarna och körde en lek som heter "Hel/halvspöke" sjuukt kul! Efter rasten gick jag och brände lertomtar i ugnen som ungarna gjort tidigare i veckan. Efter lunchen var det svenskajobb som gällde innan femmorna gick hem och sen engelska med sexorna innan hemgång.

Tisdag: Praktik 8:20 - 14:40. Matte/engelska till rasten. Efter rasten blev det Hel/halvspöke igen innan ungarna drog på slöjd. Jag pluggade lite då innan jag gick och var matvakt i matsalen, hade några väldigt intressanta samtal med ungarna där. Efter lunchen blev det pyssel och motion innan hemgång.

Onsdag: Praktik 8:20 - 14:40. Pyssel på morgonen innan de flesta gick till idrotten. Två stycken stannade dock kvar i klassrummet på grund av förkylning och körde UNO med mig. Jag förlorade ganska stort, kan ha att göra med att ungarna gaddade ihop sig mot mig .. Ett tag satt jag med 55 kort på handen, inte att leka med! När alla kom tillbaka efter idrotten blev det återigen lite pyssel. På lunchen kilade jag iväg och köpte glass som jag lovat att bjuda på när jag slutade. Kom tillbaka med 45 stycken päronsplit som jag bjöd på när vi kollade på Sunes Jul hela eftermiddagen, sjukt mysigt! När dagen närmade sig sitt slut fick jag hålla ett kort tal där jag förklarade att jag skulle sakna dem allihopa och sen fick jag massor med kramar innan alla gick hem. Två tjejer dröjde dock sig kvar och gav mig en julklapp. En ask med chokladhjärtan, jag blev så himla rörd! Riktigt fint av dem. Ville knappt gå därifrån sen, för jag kommer sakna dem så himla mycket. Åkte och storhandlade på vägen hem.

Torsdag: Vaknade vid 10-tiden och käkade frukost innan jag och Andreas begav oss ut på en del ärenden. Hamnade på Slättaskolan igen eftersom jag köpt lax av sexorna för att stödja deras klassresa och glömt den i kylen där. Pratade även lite med ungarna som sa att dem inte haft det lika bra idag när jag inte var där. Sötnosar! Sen blev det en tripp till Högskolan och Stadsbiblioteket innan det blev rapportskrivning och allmänt chill.

Fredag: Vaknade rätt sent och åt frukost innan det återigen blev ärenden: Högskolan IGEN, ÖB och Haraldsbogymnasiet. Efter det blev det återigen rapportskrivning, chill och tvättstuga.

Lördag: Det enda som är planerat är rapportskrivning.

Söndag: Eventuellt en fika med bästa Malin :D

Dag 12 - i min handväska

Jag har faktiskt inte så mycket i min handväska, så det här blir nog ett väldigt kort inlägg.

- Diverse skolböcker
- Extra servetter ifall något oförutsett skulle hända
- Plånbok
- Nycklar
- Diverse skolböcker
- Julkort från några elever
- Min kalender
- Hörlurar till mobilen
- Några pennor
- Korsordstidningar
- Tamponger

Yes, that's all :) Världens roligaste inlägg känner jag...


Min älskade väska :)

Ola - Princess
SJUKT BRA LÅT!!! Lyssna på en gång vettja :)

Dag 11 - min personlighet

Oj, vad svårt. Jag vet inte vart jag ska börja.
Men jag tycker att jag för det mesta är en glad person. Det är den sidan jag vill visa upp åtminstone. Det är klart att jag inte har bra dagar jämt heller och då blir jag ofta insluten i mig själv och svår att få kontakt med.
Ibland har jag även kort stubin och kan bli väldigt arg. Något jag jobbar med och känner att det har blivit bättre sen jag bestämde mig för att bli lärare, det gäller att ha tålamod emellanåt.
Jag tycker jag är väldigt omtänksam och försöker ibland sätta andra människors behov framför mina egna, vilket inte är så smart i alla lägen.
Jag har lätt att överanalysera saker och det gör att jag kan bli väldigt deppad emellanåt.

Känns som jag fått med det mesta nu faktiskt :)
En glad Alex ;)

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Ja, om jag tar idag så är det inte mycket att hurra över, men jag tar det iaf :)

Svarta mjukisbyxor: www.nelly.com
Gröna raggsockor: Snodda från Andreas
Vitt linne: Veromoda
Röd hoodie: Adidas


Sååå fantasifull: men jag har faktiskt bara varit hemma idag, riktigt skönt :D Kommer ingen bild på den här hemska outfiten ;)

Dag 09 - min tro och livsfilosofi

Jag är döpt och konfirmerad. Jag konfirmerade mig på grund av att det verkade roligt och man fick möjlighet att lära känna många nya människor. Jag vet inte riktigt om jag tror på Gud eller inte, vissa dagar gör jag det och vissa dagar gör jag det inte.

Ödet är dock något jag alltid tror och att allt som händer har en mening. Jag försöker därför ta mycket i livet med klackspark och inte bli för upprörda, för jag tror att det kommer leda till något bättre i slutändan :)

Ligger efter...

Så nu ska jag ta tag i alla utmaningar jag har att göra :D

Stay tuned ;)

Dag 08 - ett ögonblick jag vill minnas förevigt

Oj, vad svårt att välja ut ett.. Har suttit med det här inlägget uppe hur länge som helst känns det som.
Men ett ögonblick jag verkligen vill minnas är nog när jag höll på med gymnastik och jag äntligen vågade göra en rondat-flickis på en vår-uppvisning. Att göra en rondat-flickis hade plågat mig genom ALLA år när jag var aktiv gymnast, jag tyckte det var så obehagligt att göra efter att ha landat fel en gång och sen inte fått göra om det på en gång, vilket gjorde mig livrädd för den övningen. Till slut kom iaf min SISTA uppvisning som aktiv gymnast och jag verkligen hade bestämt mig för att göra rondat-flickis. Jag lyckades med "bedriften" trots en hel natt med migrän innan! Med lite vilja går allt :D

Rondat-flickis för den som inte vet hur en sån ser ut :)Dag 07 - framtiden

Framtiden.. Den ja. Vad ser/hoppas jag på där?

För det första att bli KLAR med utbildningen, vilket jag ser framför mig snart: i juni kan jag (förhoppningsvis) kalla mig utexaminerad lärare :D Shit vad jag längtar dit, det är heelt galet :D

För det andra är det att få ett jobb. Jag är så trött på att leva som fattig student och verkligen vända på slantarna och inte kunna unna sig vad som helst, när som helst. Det kan man väl i ju för sig inte när man har jobb heller, men MER än vad jag kan nu iaf.

För det tredje är det familj. Jag har ju världens bästa Andreas, men jag vill gärna inom en snar framtid utöka det till två, tre till medlemmar :)

För det fjärde är det giftemål. Jag ser verkligen framemot att få gifta mig i kyrkan och lova evig trohet till världens bästa Andreas.

För det femte är det husköp. Längtar verkligen till den dagen när vi hittar drömhuset och kan flytta in.

Det här är vad jag ser i min framtid: inte det mest glamorösa liv som finns, men jag ser verkligen framemot det :D

Dag 06 - Dåtiden

Dåtiden får mig att tänka på tiden innan jag träffade Andreas. Det jag främst tänker på är då: massor av gymnastikträningar, häng med min dåvarande bästa kompis Fia, som jag fortfarande saknar och allt tok som vi hittade på. Långa cykelturer för att bada, promenader med hennes hundar, fniss hela nätterna igenom och massor av prat om killar. Livet kändes så bekymmersfritt och hela världen låg framför mina fötter.
Jag längtar tillbaka till dagarna på Risbroskolan ibland: jag och Fia kände i praktiskt taget alla där och gick runt på skolan hela rasterna. Vi var som ler och långhalm, alla sa att om man såg mig så såg man Fia eller tvärtom.
Samtidigt som jag vill tillbaka till det där, så vill jag inte det. Det var så mycket som skulle respekteras: tider för hemgång och så vidare, det är nog bra skönt att vara vuxen ändå :)Dag 05 - vad är kärlek?

Kärlek är så himla mycket. Kärlek är i stort sett allt och den finns många olika former.

 • Kärlek till sin familj
 • Kärlek till sin käresta
 • Kärlek till sina vänner
 • Kärlek till musik
 • Kärlek till en sport
Osv osv osv osv...

Kärlek för mig är iaf:

 • Att känna sig trygg med någon
 • Att inte klara sig utan den personen
 • Att sova brevid någon, som alltid envisas med att ligga diagonalt över sängen, men ändå inte bli sur.
 • Att känna sig lyckligt lottad för att någon älskar en tillbaka
 • Att titta på den personen och känna en frid inom sig
 • Att veta att någon älskar en vad man än gör för dumheter

Andreas, du är kärlek för mig <3


Dag 04 - mina vänner

Alla poängterar att dem minsann har de bästa vännerna som finns, och det är ju bra att folk hittar någon som passar dem :) Därför ska jag säga att jag också har världens bästa vänner, för mig också :)

Pernilla och Moa är dem jag tänker främst på. Dem känner mig allra bäst och jag är så fruktansvärt glad att dem finns! Vi kan skratta, gråta, prata och vara tysta tillsammans. Det behövs bara ett sms, ett samtal eller en msn-konversation med någon av dem så blir jag på betydligt bättre humör. Jag vet att dem alltid finns där för att lyssna på mig och mina konstiga känslosvängar. Jag är så jävla glad att ni finns tjejer! <3


Dag 03 - mina föräldrar

Mina föräldrar heter Anders och Annika och är bland de bästa människor jag vet.
Nu ska jag inte ge sken över att vi inte har problem i våran relation, för det har vi. Ibland bråkar vi: som vilken annan familj som helst. Dock går det över ungefär lika fort som det kommit.
Jag vet att dem finns där för att stötta mig när jag helst behöver det, men också att jag är vuxen och ska klara mig själv. Det här gör att dem inte erbjuder sig att göra saker åt mig hela tiden, något jag verkligen uppskattar: för jag är faktiskt "stor" och vill ta beslut utan att blanda in mamma och pappa. Självklart ringer jag alltid när jag behöver råd eller när jag bara känner att det är dags att få stöd när något känns jobbigt.
Vi har alltid jätteroligt tillsammans och vi skrattar åt det allra mesta.

Mina föräldrar är det bästa som finns och jag skulle aldrig klara mig utan dem! <3


RSS 2.0