Tisdag

Hoppas alla har sovit gott :) Det har jag gjort, men för lite, så jag är fortfarande trött... Vill dock inte sova längre, eftersom jag vill kunna sova i tid ikväll istället.
Idag ska jag packa inför sthlm ikväll, ska dit med Moa och sova på vandrarhem inatt och imorgon kommer Pernilla också och då ska vi vara statister i körslaget, ska bli roligt :D Ska städa här hemma också, så det är fint och mysigt tills jag kommer hem imorgon kväll tänkte jag :D

Återkommer väl under dagen :)

Puss


Språkpolis!

Sen jag började läsa svenska har jag blivit världens språkpolis. Stör mig så fort jag ser något fel skrivet. Sjukt jobbigt är det!

Det som jag tycker är jobbigast är dock:

-När folk skriver han eller hon istället för honom eller henne, då blir jag tokig!
- Ja istället för jag.
- De istället för det.
- E istället för är.
- Lixom istället för liksom.
- Oxå istället för också.
- När folk inte börjar en ny mening med stor bokstav.
- Ok istället för okej.

Är ni också språkpoliser i något sammanhang?


Tiggare hemma hos dig?

Sen jag och Andreas flyttade ihop här i Falun för två år sedan så har vi haft besök av tiggare 4 eller 5 gånger. Jag tycker det är obehagligt som fan. Visst, det är säkert synd om dem, men jag tror ändå att det kan vara något slags lurendrejeri. Som student har jag inte allt för mycket pengar att röra mig med och då vill jag faktiskt lägga de få slantar jag har på mig själv även om det är egoistiskt. Jag har dock faktiskt varit fadderbarn åt en tjej i över 2 år förut, men slutade med det i våras på grund av pengarna. Så fort jag har ett fast jobb så kommer jag självklart börja igen.

Jag brukar faktiskt också vara duktig att skänka mina småpengar till folk som sitter och spelar på gatorna, för det känns inte lika inkräktande på mitt privatliv som när folk kommer hem till mig och tigger pengar. Vad tycker ni om den här frågan? Ska man ha fadderbarn, ge pengar till tiggare på gatan eller till tiggare som kommer hem till en? Varför/varför inte?


Måndag

Hej hej! Hoppas ni mår bra :)
Idag var jag i skolan, introduktion på språkstruktur kursen. Känns som det kommer bli svårt, men kännas väldigt bra när man väl förstår något :)
När jag kom hem gjorde jag lite mat, kycklingfilé, nudlar och vitlökscremefraiche, det var mums :D
Ska plugga lite grann nu och sen vänta in idoooooool :D Fett kul ska det bli att tävlingen börjar på "allvar".
Jag hejar på Erik Grönwall, vem hejar du på? :)


Skrivportföljen är klar!

Japp, äntligen är den klar! Så skönt :D Imorgon ska jag lämna in den iaf, så det känns bra.
Ska börja blogga mer ordentligt nu hade jag tänkt :)

Idag har jag inte gjort så mycket, pluggat, tittat på tv (idol reprisen, heja Erik Grönwall!) och gjort en ananaspaj :D Andreas är utomlands med sin familj i en vecka, så jag bor ensam förtillfället.. Lite ovant och läskigt, men samtidigt lite skönt också.

Imorgon blir det introduktion på den nya kursen "språkstruktur" heter den. Känns som den kan bli väldigt svår, eftersom det enbart är om grammatik som avslutas med en salstenta. Men men, man får jobba hårt så går det säkert superbra!


Olas reklamfilm för eniro! Vad tycker ni om den?
Jag ÄLSKAR den iaf, blir så himla peppad för alla nya äventyr när jag ser den.

Det går trögt...

Japp. Som fan. Men jag har så mycket att skriva för skolan, en skrivportfölj som ska in på måndag.
Därför siktar jag in all min skrivkraft till den och kommer blogga mer seriöst så fort den är inne.
Kanske slänger in något inlägg då och då också, när andan faller på!


Söndag

Hej bloggen!

Har glömt bort att skriva här. Har inte hänt så mycket intressant heller faktiskt, har mest pluggat och tagit det lugnt ihelgen. Trippen till Västerås blev inställd på grund av mitt borttappade leg, eftersom SJ har gjort personliga biljetter nu. Legget är iaf återfunnet, som tur är, har inte direkt råd med ett nytt.

Ikväll blir det mys framför tvn: top model 12 och ensam mamma söker, härligt härligt :D

Puss

Tisdag!

Hej bloggen!

Är så himla trött idag med, så har inte orkat blogga. Igår somnade jag tidigt också, typ 22:30, det var skönt.
Skulle gått upp 7:30 imorse och pluggat, men var så trött så jag ställde om klockan till 8.30 istället.. Hehehe
Då gick jag upp och pluggade lite som jag inte orkade göra igår kväll, och såklart började allt strula. Det blev papperstrassel i skrivaren och massa annat. Jag hann dock i tid till seminariet iaf och fick bra respons på min novell och en del tips på vad jag kan ändra på, kändes bra. Sen blev det lunch, mysigt med nästan alla tjejerna i klassen :D Sen föreläsning, hade sjukaste huvudvärken då, men det gick väl inte lite grann ändå.. Haha

Sen hem och mest tagit det lugnt, försöker få bort den här jävla huvudvärken.

Jaja, nu vet ni hur min dag var :)

Måndag!

Hej bloggen!

Orkade inte blogga imorse innan jag stack iväg på praktiken, sov nämligen sjukt dåligt inatt, mindre kul! Nu är jag hemma iaf, efter en helt fantastisk dag på min nya praktikplats. Det kändes hur bra som helst, även om det är massvis med intryck nu som måste smältas. Det bara snurrar i mitt huvud förtillfället, men det går nog över snart :)

Har gjort en hel massa saker idag och bland annat förstått hur mycket matte man glömmer bort! Herregud, ett par tal i barnens böcker fattade jag inte, där ser man hur mycket man använder matte i vardagen.. Haha, tur att jag ska läsa matteinlärning nästa höst iaf! Den skönaste kommentaren idag var nog när några killar jämförde och försökte visa för varandra vart dem hade fått finnar.. Haha, undrar vad de kommer tänka om typ två år när de verkligen inte vill ha de där finnarna längre. 

Trivs jättebra med min nya handledare också, han känns toppen! Tydligen så bor hans farmor på våningen ovanför mig och Andreas, världen är bra liten! 

Har även pluggat en stund på eftermiddagen, har lite kvar att göra, men det hinner jag faktiskt sen eller imorgon, för just nu är jag alldeles för trött i huvudet. Ska lägga mig och vila en stund hade jag tänkt.

Hörs sen! Puss


Slappa söndag..

Varför är söndagar typ den värsta dagen i veckan? Man bara vet att imorgon är det dags att återgå till det normala, så det är typ ångest hela dagen som gäller.
Jag har då inte gjort så mycket vettigt alls, precis som jag sa. Kollat idolreprisen och tagit hand om tvätten och lämnat tillbaka hyrfilmerna bara.

Nu väntar jag på antm 12 och ensam mamma söker och efter det går faktiskt Notting Hill på trean, funderar på att se den. Var jättelängesen sist och jag har för mig att jag gillade den jättemycket när jag var yngre.

Idol 2009



Fy fan vad duktig han är! En av mina absoluta favoritlåtar också.

Söndag

Godmorgon! Eller ja, förmiddag kanske ;) HAHA

Det är dags för frukost nu känner jag, är hungrig. Sen ska jag kolla på idol, är ju repris av veckans program och samtidigt ska jag ta hand om tvätten, roligt värre. Är planerna jag har hitills dag, måste väl plugga en del också, dagen imorgon försvinner ju eftersom jag ska på VFU.

Återkommer sen!

Spirited away

Har precis sett spirited away med Andreas. En sjukt sjukt bra film!
Var så himla skönt att se en film som var helt oförutsägbar, hade verkligen ingen aning om vad som skulle hända och det var nice :D
Idag har vi käkat tacos också, kan vara en av de godaste maträtterna, LÄTT!

Har youtubat en del idag också, kollat på massa gamla klipp med Ola. Haha, vilka guldkorn man kan hitta ibland, det är så härligt! :D

Börjar väl bli dags för sängen snart också, det är ju trots allt en dag imorgon! Jag längtar dock mest till på måndag, då ska jag besöka min nya praktikplats och jag kommer vara i 6A på Hälsinggårdskolan, det är sjukt nära där jag bor :D Det ska bli så roligt att testa en helt ny ålder (har ju haft en förskoleklass förut) och slippa pendla, har haft typ 2,5 mil till skolan förut och bussarna går inte ofta, mindre roligt. Så jag längtar verkligen, det kommer bli så roligt!

Men godnatt bloggen, vi hörs imorgon!

Vilken av Olas hits tycker DU är bäst?

Ja, jag vet att det kanske blir lite mycket Ola här i bloggen, men det är ju trots allt min blogg sådetså :D

Rain
 

Brothers


Natalie



SOS



Love in stereo



Feelgood



Sky's the limit



Så, vilken är din favorit och varför isåfall? :)


Jag älskar musik...




Kelly Clarkson - My life would suck without you



Ola - Rain



Jordin Sparks - One step at the time



Style - Vill ha dig igen

Lite av det jag lyssnar på just nu!

Lördag

God förmiddag! Eller vad man ska säga, klockan är ju rätt mycket ;) Haha
Sov rätt länge idag, till 11:30 för att vara exakt.
Har inte hunnit göra så mycket än, väntar på att Andreas ska vakna, fast det känns som jag får lov att gå in och väcka honom annars kommer han aldrig upp.. Haha
Nu är jag hungrig, riktigt hungrig, så det är dags för frukost känner jag!

Återkommer under dagen :)


Män som hatar kvinnor

Så har jag äntligen sett den här filmen, det var väl på tiden.
Tyckte den var sjukt bra, välgjord för att vara svensk film och en väldigt bra insats av de svenska skådespelarna. Tyckte dock den gick lite upp och sen ner och sen upp igen, men jag gillade helheten!
Nu är jag pepp på att se Flickan som lekte med elden inom en snar framtid.

Shit, vad klockan är mycket, börjar bli dags att hoppa i säng, vi hörs imorgon!


Nu blir det filmkväll..

Jag kände att jag var sjukt uttråkad så jag tvingade in Andreas i bilen och så åkte vi och hyrde två filmer. Det blev "Män som hatar kvinnor", jag har velat se den aslänge! Och sen någon film som hette "spirited away" en animerad film ifrån Japan. Det ska bli riktigt nice, båda var dock sjuukt långa, så vi ser nog inte klart båda ikväll.

Annars har det inte hänt så mycket idag, jag har skrivit klart min novell, om någon vill läsa så är det bara att hojta till :D Har även lagat hemmagjord pizza, fy fan vad gott det är, heeelt sjukt :D Sen idol såklart, det är givet!
Har även suttit och varit sjukt arg på en person typ hela eftermiddagen/kvällen. H*n kan göra mig helt jävla galen ibland. Men men, allt är väl blandat här i livet, sånt man får ta!

Någon som sett dessa filmer? Vad tyckte ni isåfall?

 

Varför är viss musik töntigare än annan?

Det har jag undrat ett tag. Varför vågar inte alla människor visa exakt jämt vad för typ av musik de lyssnar på? Vad är det som säger att viss musik är coolare än annan, egentligen?
Jag har väldigt blandad musiksmak själv, jag lyssnar helt enkelt på typ allting och det står jag för.
Just nu har jag lite lätt fastnat för Papayua Coconut med Dr. Alban och Kikki Danielsson. Som sagt, inte den musik som folk skulle säga är den coolaste om man jämför med typ Melody Club till exempel. Konstigt det där egentligen.

Som att folk säger att jag är töntig för att jag är 22 år och följer Ola land och rike runt. Liksom, so what? Vad har alla andra med det att göra? Jag bryr mig inte direkt om vad ni gör på eran fritid så då behöver ni inte bry er om min heller.


Ola säger hej till alla som följer hans youtube channel.


Fredag!

Godmorgon bloggen!

Eller aa, det är väl inte direkt morgon längre, men iaf :)
Igår började ett nytt program på femman, nöjespokalen och jag blev helt kär direkt! Ett sjukt bra program som jag lätt kommer att följa!

Nu ska jag skriva klart min novell som ska lämnas in senast 15:00 idag och senare ska jag göra hemmagjord pizza, det ska bli sjuukt gott :D

Återkommer väl under dagen :)

PUSS

...

Nu är jag sur och besviken.
Vissa människor kan verkligen förstöra en hel dag.
Åh, vad arg jag kan bli på dig ibland, det är fan helt sjukt!

Ska inte skriva här mera, för ingen har med det här och göra.
Typ INGEN vet vem jag menar heller, så ni behöver inte gissa.

Ola - Play me

Eftersom typ alla Olafans har bloggat om det här, så vill inte jag vara sämre ;) Haha
Men här är en "ny" låt från Ola. Den har släppts i Finland och han sjöng den där i februari, men nu i dagarna kom den ut som singel. Det är inte Olas vanliga stil, men jag tycker låten är skiiiiiiiiiiitbra! Kan typ inte sluta lyssna på den.

Vad tycker ni?


Japp, nu gjorde jag det igen..

Glömde bort bloggen alltså, haha, jag är såå lyckad!

Men det som hänt sen sist är väl sommarkrysset, det var fett ägt :D Vi hade nämligen reserverade platser, så vi gled in där vid artistingången och sen åkte vi karuseller all day typ :D Så jävla nice var det, blev insane igen, den var MYCKET värre den här gången... Sen åkte vi katapulten också, hemsk jävla karusell, ALDRIG att jag åker den igen. Fy fan. Sen Ola på scen, han såg oss inte när han soundcheckade först, utan vi fick sitta och vinka som idioter innan han till slut såg oss. HAHA, då tittade han fram bakom Peter Johansson, vinkade glatt och pekade på min filt (diggiloo) och typ garvade och himlade med ögonen.. Haha, vadå att jag gillar saker som är gratis? ;) Eller aa, biljetten till diggiloo kostade väl 510 spänn, men iaf. Sjukt kul dag med alla tjejer som var där iaf och så träffade vi Ola en snabbis efteråt, BÄSTA kramen! Haha, typ aslång och hård, kändes som jag skulle kvävas typ.. HAHA, och han fick en grej av oss, vi hade nämligen gjort ett pussel av en bild, kan visa nedanför!

Sen har det inte hänt så mycket mer kul, skola och plugg har dagarna mest bestått av. Håller på med en novell just nu, som jag är sjukt nöjd med hitills :D Har fått en ny praktikplats också, på Hälsinggårdsskolan, typ 3,5 km härifrån, jag gillar som faaaaaaaan :D

Jaja, nu är jag ganska i fas med bloggen igen, känns nice :D

PUSS


Pusselbilden, vi är charmigast ;)


Lugn dag.

Har inte hänt så mycket sen sist faktiskt. Skrivit på mit hyllningstal till mig själv, känner mig rätt nöjd och sen har jag pratat i telefon med Moa :D Hehe, blev väl typ tre timmar, vi planerade en hel del :D Hann slänga iväg ett snabbt samtal till Pernie också, det var sjuukt nice, var typ 1000 år sen jag pratade med henne i telefon kändes det som :O

Jag och Andreas köpte kebabrulle till middag, ingen som hade lust att göra mat.. Haha, nu sitter jag här, nyduschad och måste börja med lite packning, härligt värre! :D

Här kommer en bild på mig och bästa janni från rix i Lund i lördags :D


21 guns.

Älska låten!


Torsdag!

Hej! Hoppas alla har sovit gott inatt :)
Jag sov ganska okej, har sjukt ont i halsen bara, så det störde väl lite, men men..
Jag gick upp halv nio idag, åt frukost och sånt och sen åkte jag och Andreas iväg till Bella för att lämna förhäxadboxarna till henne och hämta min bankdosa. Sen åkte jag ner på stan för att kolla på Given to fly (Olas första album) fanns på Åhlens, jag och Moa tänkte vara snälla och köpa den till ett fan från USA, dock fanns den inte, så vi får skicka efter den istället :) Sen tog jag bussen hem, busschaffören hånade mig.. Jag ba: "Hej, helbiljett" han ba: "HEEL?!" jag ba: "jaa, jag är 22..." Halvbiljett är upp till 16 år liksom.. Kände mig liiite förolämpad!
Jag hoppade av vid affären och handlade lite inför kvällen, och sen betalade jag lite räkningar och nu är det dags att komma igång med mitt hyllningstal till mig själv.

Jaja, jag återkommer väl ;) PUSS

Hej bloggen!

Here I am ;) haha, har haft lite och göra, därför jag inte bloggat :D
I torsdags var det skolan typ hela dagen, i fredags åkte jag ner till min vän Janni i Malmö, i lördags var vi på rix fm festival i Lund, gick upp gaalet tidigt, klockan 5 för att vara exakt :O HAHA, hade sjukt kul med alla tjejerna under dagen, vi lekte och hade oss :D Rix var galet äg! Fy fan vad kul det var, helt slut efteråt. Vi hängde kvar i Lund sen ett bra tag på kvällen, träffade lite roliga människor och sånt :) I söndags var det kalas för Jannis bror och sen var vi på stan en sväng, gick runt massor och drack chai-latte, myycket mysigt :D I måndags åkte jag hem, x2000 till sthlm, så jäävla nice! Var död hela dagen efter en intensiv helg, men vi hade så jäävla roligt :D Träffade dock inte Ola, men jag får väl överleva.. ;) Haha
Igår blev det en heldag med Bella, shoppning, lunch på stan, film och sånt, myys :D
Idag har jag pluggat en del, försöker skriva ett hyllningstal till mig själv, sjuuukt svårt!

Nu är jag väl i fas med bloggandet igen, inte det mest utförliga inlägget, men jag ska bättra mig :D


RSS 2.0